L'exalcalde Aymerich queda absolt de prevaricació

El judici s'ha desenvolupat durant aquesta setmana

El fiscal ha retirat els càrrecs contra l'exalcalde de Sant Cugat Joan Aymerich, qui ha quedat lliure de l'acusació de prevaricació ara per uns fets de fa 23 anys. La retirada dels càrrecs arriba després que també ho fes l'acusació particular, i per tant Aymerich queda absolt del delicte que se l'imputava. Tot i així, el fiscal manté l'acusació per als altres 4 acusats: el llavors cap d'àrea d'Urbanisme, Juan Francisco Borrás; l'exresponsable del servei jurídic d'Urbanisme, Eduard Graells; l'exarquitecte municipal Vicente Tort i el Tècnic de gestió urbanística José María Casanovas.



El TOT ha parlat amb Aymerich, que s'ha mostrat convençut que els altres acusats acabaran sent també absolts. "Estic tranquil i alliberat, però no content pels altres companys que continuen acusats. Per mi s'ha acabat, però trobo injust que per a ells no". Aymerich també ha explicat que han estat uns anys molts durs. "L'únic que vam defensar va ser la ubicació d'una empresa important com Boehringuer Ingelheim i que va impedir que Sant Cugat cresqués i arribés a ser una ciutat de 300.000 habitants", ha assegurat l'exalcade, fent referència que sinó en aquella zona s'hi haurien ubicat habitatges. 

Antescedents

Joan Aymerich va ser acusat per cometre suposadament, almenys, cinc irregularitats urbanístiques en la requalificació d'uns terrenys a Can Mates per afavorir l'assentament de la multinacional farmacèutica Boeringer Ingelhem durant el seu mandat als anys noranta (va ser alcalde de CiU entre el 1987 i el 1999), en detriment d'altres propietaris.

 

 

L'origen de les presumptes irregularitats es remunta a un conveni de compravenda-permuta signat l'any 1993 entre l'Ajuntament i Boehringer, en el qual, segons la instructora, es va prescindir de la publicitat registral i es van ignorar els drets dels altres propietaris, actuant així de forma arbitrària. A més, el Ministeri Públic, segons El Mundo, apunta que l'Ajuntament de Sant Cugat va fer seus uns plans urbanístics dissenyats per l'arquitecte contractat per la farmacèutica i que afavorien a Boehringer.

 

 

 

Cal recordar que l'Ajuntament es va veure obligat, després d'una sentència judicial contrària sobre la reparcel·lació de Can Mates, a arribar a un acord amb els propietaris afectats i va haver de pagar 8,5 milions d'euros en concepte d'indemnització.

 

 
Comentaris

Destaquem