L'oposició d'esquerres vol que Sant Cugat estigui lliure de violència masclista

Les formacions locals portaran aquesta proposta al ple municipal del dilluns 20 de febrer

Els grups municipals de CUP- PC, ERC-MES i ICV-EUiA volen proposar que Sant Cugat estigui lliure de la violència específica contra les dones: la violència masclista, emprada com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones. Per això, les formacions locals presentaran una moció al ple municipal de febrer, d'aquest dilluns, 20 de febrer.

Les formacions proposants inicialment, afirmen en un comunicat que "proposem oferir una atenció de qualitat a les dones que estan vivint situacions de violència" així com "intensificar el nombre de tallers de sensibilització a instituts i escoles centrades en les relacions tòxiques i violentes i en mecanismes per a detectar-les".

Per això mateix, proposen "elaborar formacions específiques per a la detecció i prevenció de violències masclistes per a totes i tots els treballadors públics que treballin de cara al públic" i a més demanen "fer programes de rehabilitació i resocialització pels homes agressors".

A més, els grups municipals volen "allargar i adequar els serveis de teràpia psicològica i suport col·lectiu a les dones supervivents o en situació de violència masclista" i "elaborar un protocol municipal contra les agressions sexuals per a la Festa Major i per a les festes dels barris".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem