Hora Bruixa engega una campanya per denunciar la "violència masclista" al carrer

"Estem fartes de la cultura de la violació, de la tolerància vers l’assetjament i el masclisme al carrer"

El col·lectiu feminista Hora Bruixa ha engegat una campanya a Sant Cugat per denunciar "la violència patriarcal a l'espai públic" que pateixen les dones. L'objectiu és aconseguir que "cap agressor sigui benvingut" i que "els espais públics siguin lliures de masclisme i de tota opressió".

"Prou. Estem fartes. Estem fartes de la cultura de la violació, de la tolerància vers l’assetjament i el masclisme al carrer. Fartes de la cultura de la por, que tan bé ens han ensenyat, fartes que se’ns ensenyi a no ser violades: no poder vestir com volem, haver de canviar de vorera a la nit", exposa el manifest d'Hora Bruixa.

El col·lectiu feminista denuncia totes les situacions que pateixen les dones com "mirades, floretes, sentir inseguretat pel carrer, patir per si arribem a casa, ser invisibles a certa edat, ser només objectes de consum...". En resum, denúncia les "violències" que pateixen les dones al carrer.

"Hem perdut la por, la por a plantar cara, a dir que no, a ser valentes, a reclamar el nostre espai, a emprar l’autodefensa com a eina", exposa Hora Bruixa, que reivindicar "la via pública com a espai per on poder-hi anar lliures i segures".  "Juntes recuperarem el carrer Dones insubmises, prenem places i carrers", finalitza. ". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem