La ciutat farà un protocol per evitar la violència masclista en festes de gran format

La proposta ha comptat amb el suport de totes les formacions, excepte del PP, que ha votat en contra en un dels punts de l'acord

Sant Cugat redactarà un protocol d'actuació per evitar la violència masclista en celebracions de gran afluència com la Festa Major. Una iniciativa que s'ha aprovat en el ple municipal d'aquest 15 de maig i que ha comptat amb el suport de totes les formacions municipals, exepte el PP que ha votat en contra a un dels 13 punts de l'acord.

La moció, que neix d'una primera proposta d'ERC i la CUP-PC, preveu executar diverses actuacions perquè Sant Cugat estigui lliure de violència masclista. Així doncs, la ciutat ha acordat intensificar el nombre de tallers de sensibilització als centres educatius, elaborar formacions específiques per a la detecció i prevenció de violències masclistes per als treballadors públics, entre altres.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha destacat que aquesta proposta "és un petit pas endavant. Volem fer accions que vagin encaminades a la perspectiva de gènere".

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha detallat que "durant la Festa Major la ciutat està molt viva, hi ha molta gent i ens toca defensar i preservar els drets de les dones. Per al 2017 no som a temps del protocol, però encarregarem a la Diputació que ens faci un acompanyament tècnic". 

Pel que fa al protocol, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que seria interessant tenir en compte al col·lectiu de joves de Sant Cugat, que "són els que organitzen tots els espais de la Festa Major i veuen que el què passa. Totes aquestes entitats han d'estar empoderades per a poder elaborar els protocols des del minut zero, i han de poder formar part d'una comissió de seguiment de la campanya 'No és no'". 

 

 

Tot i que el protocol no estarà llest per la Festa Major d'enguany, Fortuny ha assenyalat que en el programa d'enguany, que s'envia per correu a tots els ciutadans, s'inclourà un decàleg amb diverses indicacions per ajudar a evitar actes de violència masclista.

 

 

Mireu les millors imatges del ple municipal del maig. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem