La CUP, en contacte amb ERC i PSC

El ple d'investidura serà el 15 de juny

La CUP està en contactes amb ERC i el PSC per estudiar si hi pot haver una alternativa de govern a la ciutat. Les eleccions del 26 de maig van deixar un escenari en què tres partits d'esquerres podrien sumar una alternativa a la llista més votada que és la de Junts per Catalunya amb Carmela Fortuny al capdavant. La regidora de la CUP, Lourdes Llorente, ha explicat al TOT que de moment no hi ha res decidit. "Nosaltres apostem pel canvi i s'ha de veure què es pot fer i com".

Llorente ha destacat que una opció podria ser un govern d'ERC i PSC en el qual la CUP donés suport a la investidura, però es quedés a l'opició. O un altre plantejament seria un govern a tres. TOT i això, Llorent ha assegurat que des d'un punt de vista ideològic no se senten propers al PSC i ha dit que suposa que el PSC tampoc a ells. Malgrat això, ha dit que s'han d'analitzar els programes i veure en quins punts coincideixen els 3 partits i analitzar si es poden arribar a acords.

Sobre si donarien suport a Junts per Sant Cugat (tot i que no sumen majoria absoluta) ha dit que "no creiem que els que ens han portat fins aquí ens treguin" i ha assegurat que la majoria de santcugatencs ha votat canvi.

Context

La CUP va aconseguir tres regidors el passat 26 de maig i va passar de ser segona força a cinquena i va perdre un regidor respecte el 2015. La suma d'ERC (6 regidors), PSC (4) i CUP (3) sumaria la majoria absoluta necessari per investir una alcaldessa o alcalde alternatiu a Carmela Fortuny.

 
Comentaris

Destaquem