La CUP es posa "dempeus" a Sant Cugat per fer la República per a decidir la vida

Unes 70 persones han assistit a l'acte que la candidatura independentista ha organitzat al Celler Modernista

Fer república per posar a la vida dels ciutadans al centre i defensar els drets socials. Aquest és el missatge que ha enviat la CUP Crida Constituent en un acte aquest dilluns 11 de desembre al Celler Modernista de Sant Cugat. Un míting en el qual han participat la regidora de la CUP-PC a Sant Cugat i número 10 de la candidatura,  Núria Gibert, i la regidora de Barcelona Maria Rovira i número 8 de la llista cupaire.

En aquest sentit, Gibert ha destacat que "quest 21 de desembre ens enfrontem a unes eleccions imposades que són il·legítimes, ordenades pels poders europeus per frenar la nostra revolta. Unes eleccions il·legítimes, ja ens han avisat si surt el contrari no pararan". I ha explicat perquè es vol construir una república, "no per canviar de bandera". "Volem fer república perquè volem parlar de vida. Va de què volem decidir tot allò que ens afecta, situar els drets social coma a drets de categoria, va de recuperar la sobirania perduda a favor d'estats autoritaris, ha etzibat.

Maria Rovira.

Rovira també ha enviat un missatge a les altres candidatures independentistes. "L'únic full de ruta és la república. No és moment de fer retrets entre nosaltres. La república és una urgència. Demanen si Junts per Catalunya i ERC hi seran per fer la república o si prefereixen tornar a l'autonomisme", ha etzibat.

Les dues candidates han enviat un missatge als comuns. "Comuns creiem que és important que recorreu amb nosaltres el camí de la construcció republicana i deixeu el camí del PSC, que és el del 155. Deixeu els retrets a la CUP que ens hi estem deixant la pell i només en tenim a nosaltres", ha dit Rovira.

De la seva banda, Gibert ha parlat de les claus, i ha dit que aquestes no obren res sinó tenen dents. "En una situació d'opressió qui es queda en neutralitat ja sabem de qui estan de part. Estimats amics dels Comuns esperem que descobriu que cap dels vostres punts no són competència de la Generalitat què passarà quan descobriu que no es pot implementar el que voleu en aquest estat. Què passarà quan descobriu que no podeu aplicar cap dels altre punt. Us estarem esperant sense rancúnia però amb pressa".

L'acte s'ha celebrat al Celler Modernista.

Les dues candidates han admès que existeix un cert desànim entre l'independentisme, però han volgut donar un missatge d'optimisme i han demanat que tots els ciutadans ajudin a convèncer indecisos.

 
Comentaris

Destaquem