La CUP i Arran Sant Cugat rebutgen el model d'oci de la pista de gel

Ambdues formacions lamenten el model "elitista i consumista" que representa la instal·lació nadalenca a la ciutat

La CUP Sant Cugat i Arran han mostrat aquest dimecres, 4 de gener, el seu rebuig a la instal·lació d'una pista de gel a Sant Cugat durant el període nadalenc. "Pensem que és un model d'oci insostenible, que no és l'adequat per transmetre als nostres fills, i més veient com a la ciutat hi ha altres iniciatives més sostenibles com el rocòdrom i activitats similars en altres places, que són molt més apropiades", ha explicat Àlex Aguilar, membre de CUP Sant Cugat.

La iniciativa de la pista de gel, per a les formacions, constata "la falta de sensibilitat ecològica" davant els efectes del canvi climàtic. "Una instal·lació d'aquest tipus de pista de gel desmuntable, portàtil i mantinguda per un generador o grup energètic de gasoil és manifestament insostenible tant pel seu consum energètic com ple volum de contaminació generada", destaquen.

En aquest sentit, apunten que el consum energètic dels 39 dies de pista de gel a Sant Cugat equival al consum mitjà de 59 llars catalanes durant un mes.

"És irònic que mentre es prenen mesures d'estalvi energètic molt positives com endarrerir l'encesa de l'enllumenat de Nadal o la substitució de làmpades incandescents per leds a les lluminàries dels carrers, es permetin aquest tipus de malbarataments energètics", lamenten des de la CUP i Arran.

D'altra banda, lamenten que fomenti un oci "elitista i consumista", que dona "imatge de ciutat franquícia" mantenint una activitat "fora de lloc". Igualment, apunten que "no ens sembla de rebut que l'ajuntament de Sant Cugat es permeti el luxe de cedir l'ús de l'espai públic per fer-ne un ús privat".

Tant la CUP com ARRAN clouen el seu manifest mostrant el seu rebuig a què "des de l'àmbit municipal es promocioni aquest tipus d'instal·lacions totalment innecessàries i altament contaminants, i des d'aquest profund malestar demanem un compromís a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè aquests fets no es tornin a repetir el pròxim Nadal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem