La CUP-PC acusa el govern de Valldoreix de convocar un concurs "manipulat i dirigit"

La vocal de Recursos Humans assegura que no permetrà que es dubti de la legalitat de tot el que es fa a l'EMD

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, celebrada aquest dijous, dia 21 de gener, va enfrontar govern i oposició per la modificació de l'organigrama de la plantilla de l'administració valldoreixenca. Un dels canvis és la contractació d'un arquitecte més per l'EMD, ja que l'actual necessitaria més suport per desenvolupar totes les seves responsabilitats. És aquí on la CUP-PC es va mostrar molt crítica amb l'equip de govern i va denunciar un "procés sense transparència ni participació ciutadana".

A més, el vocal de CUP-PC Xavier Humet va acusar l'EMD de convocar un concurs "manipulat i dirigit" per cobrir la plaça del nou arquitecte i que podria ser "un frau". "Si acaba guanyant el que tots pensem...", va deixar anar, sense especificar res més. Un dels arguments que va posar damunt la taula és que una de les condicions per accedir a la plaça és ser graduat superior en prevenció de riscos laborals: "Per què l'arquitecte ha de tenir aquesta titulació, si ja hi ha un tècnic a la casa en prevenció de riscos?". A més, va lamentar que aquest requisit "exclou molts tècnics de Valldoreix amb molts coneixements".

La discussió va sorgir arran de les al·legacions presentades pel tècnic de l'EMD Miquel Diez a la modificació de la plantilla proposada pel govern valldoreixenc. De les setze al·legacions que va fer, només va ser acceptada una. "A un tècnic de la casa se l'hauria d'escoltar i no solucionar el tema amb una pàgina", va lamentar Susanna Casta, vocal de Ciutadans.

Per la seva banda, el vocal d'ERC-MES, Noël Climent, va assegurar que el nou organigrama queda "molt estrany", ja que hi havia tres àrees amb tres caps per sis treballadors. Climent també va recordar que l'organigrama que tenia l'EMD va estar proposat i avalat per tècnics de la Diputació de Barcelona i que, per tant, ara no entenia el canvi.

Susanna Herrada, responsable de Recursos Humans de l'EMD, va lamentar el to de les crítiques de CUP-PC: "No es pot dir que la nostra postura és obscura". A més, va assegurar que tot el que es fa a l'EMD "és legal" i va afirmar que estan sempre "oberts a parlar". "Creiem que és la millor manera de funcionar", va afegir Herrada, abans de recordar que la majoria absoluta els permetia tirar endavant la modificació de la plantilla.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem