La CUP-PC presenta una llista "molt plural, diversa, i molt forta" per "governar la ciutat

La formació concorre a les eleccions municipals a Sant Cugat amb una candidatura que "pretén ser representativa de la societat santcugatenca"

18 dones i 17 homes configuren la llista amb la qual CUP-PC concorre a les eleccions municipals a Sant Cugat del Vallès. Una llista, tal com l'ha definit qui l'encapçala, Núria Gibert, feta "de manera col·lectiva, amb gent que participa a diferents entitats, buscant criteris de paritat, generacionals, de representació de diversos barris, amb nivells d'expertesa i àmbits vitals molt diversos".

Més info: Núria Gibert repeteix com a alcaldable per la CUP-PC a les municipals

Una llista, presentada aquest 10 d'abril, que és "molt plural, molt diversa, molt forta, que té molta energia, i que, a més, té moltes ganes i moltes propostes polítiques per governar Sant Cugat", ha defensat Gibert, mostrant-se especialment satisfeta amb el fet que, per primer cop, són més dones que homes, ja que "no és fàcil que les dones s'involucren en política municipal".

Una llista, integrada pels 25 candidats i 10 suplents que la tanquen tres exregidors de la formació, Ramon Piqué, Ignasi Bea i Guim Pros, a manera de tribut.

Pel que fa al programa electoral amb el qual concorren a les eleccions, Gibert ha explicat que s'està acabant d'enllestir, i que ben aviat es farà públic. Amb tot, ha recordat que l'objectiu amb el qual la formació es presenta a les eleccions és la governança "per una doble emergència", ha subratllat, explicant que aquestes són "una emergència democràtica en relació a l'opacitat viscuda durant aquests 32 anys, els casos de corrupció i una certa xarxa clientelar massa consolidada", i "per una qüestió material", aclarint que "Sant Cugat i el seu model està exhaurint-se, i amb ell s'està exhaurint el model de moltíssima gent que l'ha construït, ha viscut i ara ha de marxar".

És per això que ha recordat els cinc grans eixos sobre els quals treballa la formació a l'hora d'elaborar el programa: "Posar la vida al centre; fer net; cooperar i no competir; participar és decidir; i la cultura com a element de cohesió".

Pel que fa a possibles pactes posteriors a les eleccions, Gibert ha remarcat que "ens interessa governar; que les nostres propostes siguin centrals, perquè entenem que són propostes de transformació, no de maquillatge, i entenem que som garantia que això sigui així". En aquest sentit, ha concretat que "amb qui hem compartit moments puntuals, tàctics, en qüestions que per a nosaltres són cabdals, com l'habitatge, o la vida al centre, ens podem posar d'acord en termes de programa", afegint que "ens podem posar d'acord per fer fora a Convergència de la governança d'aquest Ajuntament". Una opció, ha dit, que "no és el principal objectiu, però és un objectiu també. 32 anys de govern són massa. No és saludable, i no és bo per una ciutat tants anys del mateix color".

Els noms de la llista de la CUP-PC:

  1. Núria Gibert i Dasca
  2. Lourdes Llorente
  3. Marco Simarro Zanon
  4. Joan Rosés
  5. Aniol Pros
  6. Antonio Ontañon
  7. Júlia Bolao
  8. Oriol Sànchez
  9. Anna Montull
  10. Aina Serra
  11. Carlota Picañol
  12. Carles Mayol
  13. Iñaki Uriz
  14. Dolors Cruset Margarit
  15. Siscu Ruiz
  16. Anna Casanoves
  17. Rosa Vila (PC)
  18. Elena Ramis
  19. Arnau Marimon
  20. Jordi López Solera
  21. Bibiana Fontanet (PC)
  22. Roger Caballé (PC)
  23. Alba Johé
  24. Maria García
  25. Pau Sánchez
  26. Montse Plaxats (PC)
  27. Juan Merino
  28. Clara Hosta
  29. Gemma Tadeo
  30. Pepe Nada
  31. Esther Santolaya
  32. Natàlia Silva
  33. Ramon Piqué
  34. Guim Pros
  35. Ignasi Bea
Més informació
 
Comentaris

Destaquem