La CUP-PC vol fer una consulta ciutadana sobre la municipalització de l'aigua

La formació local es fixa la consulta per al 2018

La CUP-PC vol fer una consulta ciutadana perquè siguin els santcugatencs els que decideixin i es vol o no es vol municipalitzar el servei de l'aigua, tal com han explicat des de la CUP, aquest divendres, 24 de març.

La consulta, que està prevista que es faci durant el 2018, encara no se sap com es farà. D'una banda podria ser en forma de moció al Ple Municipal o, de l'altra, a través d'una consulta popular. En aquest cas, i tenint en compte la recent modificació del Reglament de Participació Ciutadana caldria que, prèviament, la formació recollís 3.500 signatures de santcugatencs majors de 16 anys, el que equival al 5% del cens.

L'acció s'emmarca en la campanya 'Movem-nos! Remunicipalitzem l'aigua' que darrerament ha engegat la CUP en diversos municipis de Catalunya. Campanya que, alhora, coincideix amb la fi de les concessions de la gestió de l'aigua. En el cas de Sant Cugat, Sorea és l'empresa privada que gestiona l'aigua i la concessió s'acaba al 2019.

Una altra de les accions que durà a terme la formació serà presentar al Ple municipal una moció per demanar que es faci una auditoria a Sorea. "Per saber l'estat de les infraestructures de Sorea, les inversions que s'hagin fet, les amortitzacions, així com el grau de compliment del conveni", tal com detalla el membre de la CUP Oriol Lecina.

La informació que resulti d'aquesta auditoria serà "necessària tant si es decideix municipalitzar el servei o fer un nou concurs públic", afegeix Lecina.

La formació local també oferirà una conferència, que organitzaran conjuntament amb la CUP de l'àrea metropolitana de Barcelona, per abordar els principals temes de la gestió de l'aigua.

La CUP ha engegat aquesta campanya en diversos municipis de l'àrea metropolitana en què s'acaba la concessió de la gestió de l'aigua. Entre altres accions, des de la CUP preveuen organitzar una Festa de la Unitat Popular (FUP). Dos dies de concerts, sopars i xerrades amb l'aigua com a protagonista.

Lecina ha recordat els beneficis de municipalitzar els serveis. En aquest cas, ha fet èmfasi als resultats obtinguts des que la zona blava la gestiona Promusa, una proposta presentada per la CUP en l'anterior legislatura.

Segons ha detallat el membre de la CUP, els números de Promusa demostren que "el 2015, quan la zona blava era una concessió privada, l'Ajuntament va ingressar de la concessió 300.000 euros. Al 2016, amb el servei ja municipalitzat, l'ingrés va ser de 600.000 euros. Al 2017, es previsions de Promusa són de 1.250.000 euros de beneficis. Amb això, el que vull dir és que la municipalització d'aquest servei ha suposat que l'Ajuntament de Sant Cugat ingressés quatre vegades més que no pas tenint aquest servei privatitzat". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem