La CUP, "preocupada" per l'absència de Convergència a la concentració contra el TC

La concentració convocada per la CUP de rebuig al TC aplega pocs santcugatencs i ningú de Convergència hi assiteix

Només una vintena de santcugatencs ha respost a la crida de la CUP per concentrar-se contra la suspensió de la resolució sobiranista del Parlament per part del Tribunal Constitucional. La investidura d'Artur Mas, amb la negativa de la formació anticapitalista, ha estat protagonista de les converses i alguns dels assistents asseguraven que aquesta situació ha provocat la poca participació en la concentració d'aquest dijous, dia 12 de novembre, davant de l'ajuntament. Entre els assistents, hi havia la portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament, Mireia Ingla; però ningú de Convergència, com sí que havia passat en totes les manifestacions similars que s'han fet a Sant Cugat els últims mesos.

La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Gibert, ha assegurat que li “agradaria pensar” que la negativa a Mas no té relació amb la minsa resposta ciutadana, tot i que finalment ha afirmat que “alguna cosa hi té a veure”. Sobre l'absència de representants convergents, Gibert ha afirmat que li genera “preocupació”: “És amb el suport popular com es fa el procés. Vindran temps de moltes manifestacions. No es fa anant a una manifestació un cop l'any”.

Ingla, en canvi, ha considerat per valorar la baixa participació que “la gent fa molts anys que es manifesta i costa explicar segons quines situacions”. Alhora, s'ha abstingut de valorar la no presència de Convergència, tot i que sí que s'ha referit a ERC: “Sempre hi serem en aquesta lluita”.

L'empenta del món local

Sobre el missatge de la concentració, Gibert ha comentat que és “de suport al Parlament i al mandat democràtic” davant de les actuacions de l'estat espanyol. A més, ha demanat la implicació del món local en la seva tasca “d'empènyer i donar suport a les institucions”.

Per la seva banda, Mireia Ingla ha lamentat que l'estat espanyol, “després de quedar-se sense arguments polítics, utilitza el seu braç judicial”. La portaveu republicana té clar que el procés “seguirà endavant” i s'ha mostrat optimista alhora de preveure un acord entre les forces independentistes. “Ens en sortirem, hem de mantenir la calma”, ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem