La CUP vol governar Sant Cugat i Valldoreix per posar institucions al servei de la majoria

La CUP considera que tenen a prop la possibilitat de governar a Sant Cugat i Valldoreix

"Ho tenim a tocar per governar Valldoreix". "Estic convençuda que aconseguirem la presidència". Són les dues proclames del candidat a l'EMD per Guanyem Valldoreix, Xavier Humet, i la candidata a l'alcaldia de Sant Cugat per la CUP-PC, Núria Gibert. Els cupaires encaren les eleccions municipals del 26 de maig amb la voluntat de "transformar" la ciutat i posar les institucions al servei de la classe treballadora de Sant Cugat, la "majoria" que ha quedat "exclosa" del model impulsat per 32 anys de govern convergent.

Els cupaires han reunit desenes de persones en l'acte polític que han celebrat aquest dissabte 11 de maig a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix, en què han posat de manifest la seva voluntat de donar un tomb a la vila valldoreixenca i a Sant Cugat.

Com a eix principal de la seva proposta política, la CUP-PC reivindica la necessitat de posar la vida de les persones al centre de les polítiques municipals i governar per la classe treballadora i la majoria de la ciutat, des d'una política desacomplexadament d'esquerres.

El model oposat a l'actual govern

Núria Gibert ha celebrat les declaracions de la canditata a l'alcaldia de Junts per Sant Cugat i actual alcaldessa, Carmela Fortuny, en què contraposava el seu model i el d'una ciutat governada per la CUP. "Per fi ho han entès, som el mirall invers d'aquest model que ens ha exclòs", ha destacat la número ú de la llista de CUP-PC a l'Ajuntametn de Sant Cugat.

La cupaire ha responsabilitzat als 32 anys de governs de Convergència de fer una ciutat "elitista" que ha "expulsat" a part dels seus habitants. Gibert ha recordat les dades del baròmetre inclusiu de Sant Cugat, que posa de manifest que un 45% dels joves no poden emancipar-se i que un 40% de la població té problemes per pagar l'habitatge. Estic convençuda que aconseguirem la presidencia.

cup eleccions municipals sant cugat

Núria Gibert, candidata de la CUP-PC a Sant Cugat FOTO: TOT Sant Cugat

"És hora que la gent comuna s'organitzi i es plantegi transformar la ciutat", ha proclamat. A més, ha denunciat que el projecte "elitista" del govern de Sant Cugat ha "trencat la comunitat" i per revertir-ho proposen "posar la vida al centre de la política". Això significa, ha detallat, posar les necessitats de la majoria de la ciutadania i les persones més vulnerable al centre de les polítiques de l'Ajuntament.

També ha carregat contra "un model que ha possibilitat tants casos de corrupció a Sant Cugat", en referència al Cas Palau o al Cas Teyco.

Fer de Valldoreix un poble

"El lema és fem poble, farem de Valldoreix un poble i que la gent se'n senti part", ha exclamat el candidat a la presidència de l'EMD de Guanyem per Valldoreix, candidatura formada per ERC, CUP-PC, Comuns i associacions veïnals, Xavier Humet.

"El punt estrella és l'habitatge", ha afegit Humet, en referència a la gent que té dificultats per accedir a un habitatge a Valldoreix: "Tenim idees i sabem com fer-ho perquè tothom es pugui quedar". Una de les propostes és potenciar l'habitatge cooperatiu en terrenys públics de Valldoreix. Sempre, ha afirmat, garantint el model de la vila.

Finalment, ha destacat la importància de potenciar la participació ciutadana a Valldoreix.

Fomentar la participació

"Convergència ha construït la ciutat a la seva mida i relegant les persones que no són del seu cercle", ha denunciat Ferran Margineda, vocal de CUP-PC a l'EMD de Valldoreix, que considera que ha "fomentat les desigualtats".

Igual que Humet, Margineda també ha fet de la participació una de les banderes de Guanyem per Valldoreix: "El govern sha carregat el màxim òrgan de participació, el Consell de la Vila". Així ha apostat per recuperar-lo i fer partícep a la ciutadania de les polítiques municipals a Valldoreix.

"Urbanització de gent acomodada i excloent"

Per la seva banda, Àlex Aguilar, candidat de CUP-PC a la vocalia de Valldoreix, ha criticat les privatatitzacions de serveis a Valldoreix, com el CAP o el Complex Esportiu.

"Les polítiques del govern de l'EMD ens porten a una urbanització de gent acomodada i excloent, on la vida social es limita a saludar-se per la finestreta dels cotxes dalta gamma".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem