La diputada santcugatenca Àngels Ponsa defensa reduir l'IVA cultural a Madrid

Els representants de la cambra catalana van presentar la proposta per reduir l’IVA cultural al 4% i el PP va ser l’únic que va votar en contra al Congrés dels Diputats

La santcugatenca Àngels Ponsa, diputada i portaveu de CIU a la comissió de Cultura, juntament amb els representants de la cambra catalana, han presentat aquest dimarts, 9 de maig, la proposta del Parlament de Catalunya per reduir al 4% l’IVA cultural.

La defensa, afirma Ponsa, no ha estat només del sector cultural. “Vam argumentar les més de 178.000 persones que treballen al sector de la cultura; les més de 30.000 empreses culturals. Era un clam del sector i per tota la ciutadania de l’estat”. I el reclam, afirma, no ve només de Catalunya. “Van venir a donar-nos suport gent de Madrid, gent del món de les arts escèniques... Vam estar molt contents perquè ens vam sentir molt acompanyats, i es van sentir tots molt ben representats”.

Tot i així, com s'esperava, la proposta s'ha rebutjat. “Tothom va votar a favor de la proposta, els únics que van votar en contra van ser el PP. Aquí (al Parlament de Catalunya) els del PP es van abstenir, però allà (al Congrés de Diputats) ni ho van ni considerar. Estan enrocats completament”, declara Ponsa.

El problema del 21% d'IVA

En relació a l'actual 21% d'IVA, Ponsa corrobora que “aquest increment del preu ha fet que la gent deixi d’anar al cinema, al teatre, ha fet molt mal al sector. Tota aquesta situació s’ha afegit a la crisi. El PP va prometre en el programa electoral una llei de mecenatge, una llei de propietat intel·lectual, que no ha fet. No hi ha hagut cap ajuda”.

 
Comentaris

Destaquem