La Junta de Veïns de Valldoreix reviu la polèmica per la primera reina de la cavalcada

Per primera vegada una dona va fer de reina a la cavalcada de Valldoreix

La Junta de Veïns de Valldoreix ha servit aquest dijous 26 de gener per reviure una polèmica que es va donar a les xarxes socials de l'EMD sobre la presència d'una reina a la cavalcada d'enguany. El vocal d'ERC-MES, Ramon Segura, ha informat que el cinc de gener l'EMD de Valldoreix va publicar una fotografia i aquesta va ser objecte de molts comentaris criticant la decisió d'escollir una dona per fer de rei Gaspar i ha demanat a la vocal de Junts per Valldoreix, Susanna Herrada, els arguments que va donar a les persones que es van queixar.

 

La vocal de Junts per Valldoreix, Susanna Herrada, ha respost que ha llegit tots els comentaris i s'ha mostrat "sorpresa" per la pregunta del vocal d'ERC. Tot seguit, li ha explicat el motiu de l'existència d'una reina a la cavalcada de Valldoreix. Segons ha comentat, la persona que havia de fer de rei Gaspar no ho podia fer i li va demanar a una altra persona, que era dona i que havia fet durant molts anys de patge, que ho fes pensant que es vestiria de rei Gaspar home. La sorpresa la va tenir quan la mateixa nit de reis va veure que en lloc de vestir-se de rei home, s'havia vestit com a reina. Però ha dit també que tampoc va pensar en aquell moment que fos una cosa negativa ni positiva.

Cavalcada de Reis de Valldoreix 2023 FOTO: Mireia Comas

Sobre això, també ha informat que no va respondre als usuaris de xarxes perquè no és la pràctica habitual, però ha dit que sí a totes les instàncies que es van presentar. A més, ha revelat que l'endemà li van arribar dos missatges que felicitaven que un dels reis d'Orient fos una dona.

I ha reiterat que intencionadament, a diferència de com fan reiteradament a La Floresta, no es va decidir des de l'EMD de Valldoreix que Gaspar fos una reina.

Per la seva banda, Ferran Margineda, CUP, amb molta ironia, ha deixat constància en el Ple que "les reines magues existeixen".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem