La Junta Electoral avala l'estelada de la plaça de l'estació

La Junta Electoral ja havia desestimat la petició de Vox per retirar la bandera de la plaça de l'estació fa un any

La Junta Electoral de Terrassa ha desestimat la denúncia del PP que reclamava la retirada de l'estelada de la plaça de Lluís Millet. La resolució de la Junta considera que no hi ha bases per "ordenar la retirada de la bandera en no estar situada en un edifici públic ni en un col·legi electoral".

El Partit Popular de Sant Cugat va presentar el recurs "enfront del persistent silenci als requeriments formulats a l'Ajuntament per part del PP des del passat 9 de maig de 2016 perquè es retiri l'estelada de la plaça Lluís Millet durant la campanya electoral, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem 933/2016 de 28 d'abril".

El president del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha explicat que no comparteixen l'argument de la Junta Electoral de Terrassa: "Els espais públics haurien d'estar inclosos en la prohibició. Ha d'existir el principi de neutralitat per les administracions públiques, i a Sant Cugat no es respecta". És per això que els populars estan estudiant presentar un nou recurs a la Junta Electoral Provincial.

Acumulació de denúncies

L'estelada de l'estació ha acumulat denúncies per part del Partit Popular, de Vox i de Ciutadans des que l'Ajuntament la va penjar el 10 de setembre de 2014. Durant les eleccions municipals, la Junta Electoral de Terrassa ja va avalar la presència de l'estelada, ja que no es trobava en cap edifici públic ni en col·legi electoral.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem