Ciutadans demana a la Junta Electoral que es retirin les estelades de Sant Cugat

La formació entén que les banderes independentistes simbolitzen un partit polític i això incompleix la legislació de fer propaganda fora de la campanya

L'agrupació local de Ciutadans ha interposat una denúncia a la Junta Electoral pels cartells, banderes i pancartes independentistes que hi ha pels carrers de Sant Cugat. La formació ha presentat la denúncia d'una dotzena de punts on hi ha elements propagandístics a favor de la independència, entre ells l'estelada de la Plaça Lluís Millet, amb fotografies adjuntades. Des de Ciutadans, entenen que això incompleix la legislació, que prohibeix l'exhibició de propaganda electoral des del moment en què es convoquen eleccions i fins que s'inicia la campanya.

"Aquesta bandera simbolitza un partit i en unes eleccions democràtiques això no pot passar", ha explicat el portaveu municipal de C's, Aldo Ciprián, en referència a la presència d'estelades en espais públics. "Hi ha cartells on es demana el vot per la independència", ha afegit.

Ciprián ha recordat que aquesta mateixa setmana, la Junta Electoral ha obligat a l'Ajuntament d'Almacelles a retirar les estelades en entendre que és un element de "propaganda electoral". El portaveu de Ciutadans espera una ràpida resposta de la Junta Electoral, ja que l'inici de la campanya electoral és imminent.

Polèmica amb les estelades

El debat al voltant de les estelades ja fa mesos que s'arrossega a Sant Cugat, des que l'alcaldessa, Mercè Conesa, va decidir posar aquesta bandera a la plaça de l'Estació. Abans de les eleccions municipals, VOX va denunciar també davant la Junta Electoral la presència d'aquesta bandera, i la seva resposta va ser que no s'havia de retirar, ja que no era un edifici públic ni un col·legi electoral.

Llavors, Ciutadans va presentar un miler de signatures per aconseguir la seva retirada. "No vam tenir cap resposta de l'Ajuntament i ara hem anat a instàncies superiors", ha reconegut Ciprián, que no té cap esperança que el consistori retiri els cartells i banderes per voluntat pròpia: "L'alcaldessa està fent servir els serveis municipals per posar aquests cartells, ja ho vam denunciar en un vídeo".

El Partit Popular també va recórrer a la justícia perquè es retirés l'estelada sense obtenir la resposta esperada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem