La Mirada, pendent de l'informe de mercaderies perilloses de Protecció Civil

Un representant de l'AFA La Mirada ha demanat la viabilitat de construir l'escola en la ubicació inicial i quin és el calendari d'obres

La ubicació de l'Escola La Mirada i el tancament del Centre d'Art Maristany han tornat a ser els grans protagonistes de l'audiència pública del ple de març, que ha tingut lloc el dilluns 18. Mentre que un representant de l'AFA La Mirada ha demanat la viabilitat de construir l'escola en la ubicació inicial i quin és el calendari d'obres, representants del Centre d'Art Maristany han exigit mantenir el projecte cultural en l'edifici actual.

Josep De La Fuente, membre de l'AFA de La Mirada, ha preguntat per l'informe de Protecció Civil sobre l'exposició per part dels infants a mercaderies perilloses de RENFE per poder ubicar l'escola en la ubicació inicial, al costat del Leonardo: "Sabem que la ubicació inicial torna a estar sobre la taula i volem saber el motiu, les garanties de seguretat, la viabilitat i els temps de construcció que tindrà la construcció de l'escola".

Més info: L'Ajuntament explora tornar la Mirada a la ubicació inicial i es troba amb Protecció Civil

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), ha explicat que s'ha sol·licitat a Protecció Civil un nou informe per conèixer la situació actual sobre les mercaderies perilloses de RENFE: "Hem demanat a Adif quina és la freqüència dels trens de mercaderies perilloses i a quines hores passen per poder tornar a fer un informe. Un cop rebrem resposta, explicarem la situació".

El Centre d'Art Maristany

Protestes pel tancament del Centre d'Art Maristany en l'audiència pública de març. FOTO: TOT Sant Cugat

Protestes pel tancament del Centre d'Art Maristany en l'audiència pública de març. FOTO: TOT Sant Cugat


Mònica Kopatschek, representant del Centre d'Art Maristany, ha exigit mantenir el Centre d'Art Maristany en l'edifici actual: "No volem excuses econòmiques, després que la vostra primera mesura fos apujar-vos el sou. Esteu atacant els drets culturals i és que la política cultural no es pot fer a cop d'improvisació. Continuarem fer-nos sentir fins que l'alcalde rectifiqui la seva decisió".

Amb això, el batlle, Josep Maria Vallès, ha assenyalat que el projecte del Centre d'Art Maristany continuarà, però en un edifici diferent: "El Centre d'Art Maristany es troba en un edifici privat i té un cost. Nosaltres donarem continuïtat a totes les activitats i buscarem una ubicació pel Centre d'Art Maristany, però com a alcalde he de vetllar per tots els àmbits de la ciutat i no podem assumir aquesta despesa de 100.000 euros anuals".

Més info: SOS Maristany acusa l'Ajuntament de destruir el projecte en reduir-lo i fragmentar-lo

Finalment, altres dels temes sol·licitats en aquesta audiència pública han estat les places d'aparcament reservades per les persones amb mobilitat reduïda, el balanç econòmic de pertànyer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona o el pla d'usos de la Masia de Volpelleres i l'estat de les voreres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem