La Mirada, la nova biblioteca, i més temes, a la participació ciutadana del ple

Diferents ciutadans de Sant Cugat han assistit a la sessió plenària per mostrar les seves inquietuds

Diferents veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès s'han acostat fins al torn de participació ciutadana del ple municipal aquest dilluns, 17 de setembre. Entre ells, una representació dels pares dels infants de l'escola La Mirada. En nom seu ha parlat Eduard Porta, qui ha agraït que s'hagi solucionat el problema del pati de l'escola, agraint "la celeritat i l'eficiència en resoldre el problema".

Amb tot, ha assenyalat que "el que ha passat aquest setembre no es pot repetir", demanant "què es farà el curs vinent perquè l'ampliació de l'escola sigui correcta, i quina és la solució si l'edifici no està acabat".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, s'ha disculpat per "l'enrenou" generat amb la situació, i ha agraït el to de la reivindicació. La resposta a les qüestions l'ha donat Esther Salat, regidora d'Educació, anunciant que es constituirà una comissió de seguiment per controlar la correcta evolució del centre. En aquest sentit, ha apuntat que es treballa en tres direccions. A curt termini, per vetllar que el departament executi el pati perquè estigui arreglat al novembre; a mitjà termini, que l'ampliació de mòduls el curs vinent es faci correctament; i a llarg termini, demanen confiança perquè "tindrem un dels edificis més innovadors i referents del país".

Representants de l'escola La Mirada. FOTO: Bernat Millet

Representants de l'escola La Mirada. FOTO: Bernat Millet



De la nova biblioteca central n'ha parlat Francisco Javier Monteys, demanant informació sobre la necessitat "exacta" d'aquesta nova biblioteca. En aquest sentit, ha preguntat si "és necessari tallar aquells arbres, quan és un dels pulmons principals de la ciutat", i si "no es poden invertir els 9 milions d'euros en coses més necessàries".

Una primera resposta li ha donat l'alcaldessa, qui ha defensat que "has de prendre les decisions per l'interès genera". Silvia Solanellas, regidora de Cultura, ha fet un repàs als motius pels quals és necessària aquesta biblioteca, entre altres, per adequar-la al mapa de biblioteques públiques i donar resposta a les necessitats de la ciutat.

També s'ha parlat de seguretat. El senyor Cernuda ha tornat al ple per parlar-ne, en concret de la situació de la Floresta. En primer lloc, ha agraït l'augment de presència policial, fet que "dona més sensació de seguretat", però lamenta que els robatoris segueixen. És per això que ha demanat que l'Ajuntament exigeixi a FGC que tanqui el voltant de les vies del tren, per on apunta que entren els lladres, i que es netegin les zones boscoses, per ser on els lladres s'amaguen.

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Seguretat, ha subratllat que la seguretat "ens preocupa a tots", remarcant que s'estan dedicant esforços i recursos a millorar a situació. En aquest sentit, ha apuntat que es tornarà a instar FGC per veure quina és la situació, i que s'està treballant perquè la neteja del sotabosc en parcel·les privades es faci efectiva.

Una de les intervencions al ple parlant de la Floresta. FOTO: bernat Millet

Una de les intervencions al ple parlant de la Floresta. FOTO: bernat Millet

Daniel Camps, fill de la senyora que va resultar ferida durant la manifestació unionista a Sant Cugat d'aquest diumenge, 16 de setembre, ha assistit al ple per explicar el cas, defensant que la seva mare no estava participant de cap de les protestes, i que va ser un unionista qui va empènyer l'independentista que va caure damunt de la seva mare. Amb la seva intervenció, Camps ha lamentat que Álvaro Benejam (PP), present a la manifestació, "no atengués" la seva mare, i de Ciutadans ha comentat que "tant que parlen de violència dels CDR, la violència verbal després de l'incident vers la meva mare, tela marinera".

Més info: Un unionista empeny un home amb estelada i cau a sobre una dona que queda inconscient
Fortuny ha desitjat, en nom de tot el consistori la "ràpida i total recuperació" de la seva marea, i Benejam, qui també ho ha lamentat, ha apuntat que sí que es va interessar, deixant espai perquè pogués ser atesa. Amb tot, ha dubtat que estigués a la manifestació "per error" per la "proximitat als manifestants", i ha lamentat els "insults i amenaces" que el grup unionista va rebre.

Durant el torn hi ha hagut més intervencions. Entre elles, reclamant que no es descuidi els ciutadans que viuen a la zona de Torre Negra, o que es revisi alguna terrassa de la plaça de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem