Més de 12 milions d'euros pel manteniment de zones verdes

Un centre especial de treball s'encarregarà de les jardineres

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat el procediment per adjudicar el contracte de serveis de conservació i manteniment de les zones verdes i les jardineres de la ciutat. En total, el pressupost del contracte és de més de 12 milions d'euros per la gestió de les zones verdes en els pròxims quatre anys, més dos prorrogables. Les tasques inclouen la neteja, reg, sega, adobats, poda i retirada de males herbes, entre altres.

Com a novetat, l'Ajuntament ha inclòs en les clàusules del contracte que un centre especial de treball s'encarregui del manteniment de les jardineres de Sant Cugat. I és que el total del contracte està dividit en quatre lots. tres per diferents zones de Sant Cugat i un quart per les jardineres. La voluntat és que una empresa s'encarregui de cada lot i un centre especial de treball, amb persones amb discapacitat, gestioni les zones verdes.

Actualment, el manteniment de les zones verdes anava a càrrec de tres empreses: Ambitec Servicios Ambientals, Espais Verds del Vallès i El Cedre Jardineria. El contracte acabava l'1 de setembre i l'Ajuntament pagarà més de 800.000 euros perquè continuin amb les seves tasques fins que hi hagi nous adjudicataris.

Glifosat

A més, segons el govern de la ciutat una de les condicions també és la prohibició de l'ús del glifosat, un element químic que inclouen alguns herbicidies i que Sant Cugat va rebutjar utilitzar pels seus possibles efectes cancerígens. L'Ajuntament va aprovar una moció per fer de Sant Cugat una ciutat sense glifosat i, segons el govern, es va deixar d'utilitzar en els parcs i jardins. Ara, per això, s'ha inclòs la prohibició en el contracte.

"La voluntat és fer una evolució cap a un verd més de prat, eliminant zones de gespa", ha emfatitzat la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, sobre l'aposta per fer més sostenible la gestió de les zones verdes.

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem