Pere Pujol imputat després de l'escorcoll de la Policia a Sant Cugat

La UDEF ha llançat una gran operació contra els fills de Pujol amb 200 policies i 14 registres

La Policia Nacional ha entrat a escorcollar aquest dimarts, 27 d'octubre, la casa de Pere Pujol, situada a l'avinguda de Villadelprat a Sant Cugat. L'actuació s'emmarca dins de l'operació contra els fills de Pujol amb 200 policies i 14 registres, la qual està duent a terme la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Segons alguns testimonis de l'escorcoll, la Policia Nacional, uns sis agents en concret, ha entrat a les 7.30 del matí al domicili del fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Les últimes persones en abandonar el domicili un cop fet l'escorcoll no han sortit fins després de 8 hores Quatre persones, una d'elles cobrint-se el rostre, han marxat sense fer cap declaració, cap a les 15:30 de la tarda. Segons publica l'ACN, l'escorcoll ha tingut lloca al tercer pis de la casa on té el despatx Pujol. 

El santcugatenc Pere Pujol, juntament amb Josep Pujol, ha quedat imputat pel jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, després dels escorcolls d'aquest dimarts, i ha estat citat a declarar el 13 de novembre. La citació és per la causa que segueix contra el fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, que està imputat des del 2014 per suposats delcites de frau fiscal i blanqueig de capital.  

Paral·lelament, el també jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz investiga Josep, Pere i també Jordi Pujol Ferrusola per possibles delictes de tràfic d'influències i falsedat en el cas que segueix contra el fill petit de l'expresident, Oleguer Pujol Ferrusola.

Les fotos de l'escorcoll. 

L'operació Hades

Els mitjans fent guàrdia davant del domicili. FOTO: Cinta Caballé

En el marc d'aquesta operació, la policia ha entrat al domicili de l'expresident Jordi Pujol (situat a la ronda del General Mitre de Barcelona) per escorcollar només l'habitació del seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, ja que temporalment figura com el seu domicili perquè es troba convalescent d'una intervenció quirúrgica. Aquest registre ha començat a les 8.10 hores, amb l'arribada de dos fiscals anticorrupció, i cap a les 9.00 h ha arribat l'advocat de la família Pujol, Cristòbal Martell.

A més, també s'estan registrant 13 domicilis i empreses de l'entramat societari de la família de l'expresident. 12 d'aquests registres s'estan produint a Barcelona, i 2 a Madrid. Són, entre altres llocs, la casa de Jordi Pujol Ferrusola i dels seus germans Josep i Pere, així com al domicili de l'exdona del primer, Mercè Gironès. També s'estan registrant dues naus industrials utilitzades per Jordi Pujol Ferrusola.

Els domicilis de Carles Sumarroca, l'exvicepresident del FC Barcelona Jaume Ferrer; i l'empresari i vicepresident segon del Barça Carles Vilarrubí també s'han escorcollat. A més, a Madrid s'ha registrat la seu de l'empresa Isolux i la casa de Luís Delso.

En aquesta ocasió no estan previstes detencions, però sí la imputació de delictes de corrupció, en concret, blanqueig de capitals, delicte fiscal, estafa i contra el patrimoni de l'Estat.

L'operació està a càrrec de la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, dirigit per José de la Mata, que dirigeix des de 2012 la investigació contra Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès.

L'operació ha estat batejada amb el nom d'Hades, déu grec del món dels inferns, fill de Cronos i de Rea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem