La rebaixa de l'IBI i les imputacions del 9N, al ple municipal

Aquest dilluns, 19 d'octubre, se celebra el ple municipal del mes d'octubre a partir de les set de la tarda

El debat sobre la rebaixa o no de l'impost sobre béns immobles (IBI) serà un dels principals debats del ple municipal del mes d'octubre, que se celebra aquest dilluns a l'ajuntament a partir de les set de la tarda. Mitja hora abans hi ha el torn de participació ciutadana. Serà el govern municipal qui posarà damunt la taula una proposta de rebaixa de l'IBI i que la resta de partits haurà d'estudiar si aprova o no, ja que CiU no compta amb majoria absoluta.

Mocions santcugatenques

De les deu mocions que presenten els partits polítics, n'hi ha cinc que són estrictament de caràcter local. El Pla de mobilitat, en un moment en què és el principal problema per als santcugatencs segons l'Observatori Sociològic, serà una de les qüestions de debat amb la moció de la CUP, ICV-EUiA, CiU, PSC i ERC-MES per a la creació d'una taula de la mobilitat.

El Ple municipal aprovarà una moció, a instàncies de la CUP, de suport a les entitats santcugatenques per la difusió de les seves activitats mitjançant una xarxa de cartelleres. Ciutadans també portarà a debat una moció per augmentar la seguretat policial a Valldoreix.

 

La proposta de CiU i Ciutadans de fer gratuïts els telèfons municipals del 010 i una altra moció d'ERC-MES per adherir Sant Cugat a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran són les altres dues qüestions santcugatenques que es debatran.

La constitució dels consells de barri, que estaran presidits també per l'oposició, també passarà pel ple de l'octubre.

Posicionaments globals

D'altra banda, hi ha cinc mocions que no tenen una relació directa amb Sant Cugat, tot i que són posicionaments de ciutat referent a temes supramunicipals.

Les imputacions a Mas, Rigau i Ortega pel 9N seran protagonistes al ple amb una moció de CiU de suport a aquests tres imputats. També el PSC presentarà una moció per no judicialitzar la política a Catalunya.

Per la seva banda, ICV-EUiA presentarà una moció perquè Sant Cugat Cugat es declari com a municipi oposat al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP). I CUP-PC, a instàncies de la PAH Sant Cugat, en presentarà una per exigir una nova Llei reguladora del dret a l’habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem