'The Hole' escandalitza part dels santcugatencs, al torn de la ciutadania al ple

El torn de participació ciutadana previ al Ple municipal del mes d'octubre ha girat al voltant dels cartells que anuncien l'espectacle a Sant Cugat

Els cartells que anuncien l'espectacle The Hole 1 a Sant Cugat han centrat el torn de participació ciutadana prèvia al Ple municipal del mes d'octubre a Sant Cugat. Un torn que ha durat poc més de 15 minuts i que ha comptat únicament amb dues intervencions.

La primera, la d'Anna Santaeulàlia, qui ha parlat en nom de Maria Teresa Ferrer. Una intervenció que ha tingut com a punt de partida els cartells de The Hole, que ha definit com a “denigrants”. Per Santaeulàlia, “el missatge que estem donant als joves de la ciutat és que el cos és per usar i tirar, i en una època en què el valor a l'alça és l'estima a la persona, no poden haver-hi aquest tipus de cartells als carrers”.

Carmela Fortuny, tinenta d'Alcalde de Cultura, ha demanat disculpes per si “el cartell ha ferit sensibilitats”, però n'ha defensat la seva presència tot dient que “no compartim que sigui maltracte envers les persones”.

En aquest sentit, Fortuny ha explicat que l'espectacle forma part de la programació del Teatre-Auditori, i com tots els espectacles “s'anuncien en un acte d'honestedat per mostrar al públic que és el que trobaran a l'espectacle”. En la mateixa línia, ha recordat que es tracta d'un espectacle totalment legal, i que els cartells es retiraran un cop s'hagi fet l'espectacle.

Davant aquesta resposta, Santaeulàlia ha remarcat que “la imatge d'aquests cartells no és el que més ens convé ara mateix, tenint en compte que hi ha una persona als carrers de Sant Cugat, que encara no s'ha trobat, que es dedica a fer tocament a noies”. En aquest sentit ha apuntat com a “acte de responsabilitat” que l'Ajuntament “retiri els cartells”.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha reiterat que “es retiraran amb l'espectacle, però que si n'hi ha prop de les escoles o llocs infantils, es retiraran abans”, però ha apuntat que “estem al segle XXI i no aplicarem censura”.

Quadras ha parlat de Consells de Barri. FOTO: Artur Ribera

La segona intervenció de la tarda l'ha protagonitzat M.Àngels Quadras qui, en primer lloc, s'ha mostrat perplexa davant la intervenció prèvia. “Jo que fa anys que estic amb El Molino, si la gent que s'escandalitza per aquest cartell entra allí, els agafarà alguna cosa!”, ha apuntat.

Tot seguit, ha fet referència als Consells de barri, felicitant la tasca feta, però instant a què es controli que les entitats i associacions registrin la seva activitat. Joan Puigdomènech, li ha respost que s'està portant a terme una campanya informativa perquè aquestes entitats i associacions regularitzin la seva situació.

Les imatges del ple municipal d'aquest octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem