La santcugatenca Clara Ponsatí, nova consellera d'Ensenyament

Ponsatí substitueix, des d'aquest divendres 14 de juliol, a Meritxell Ruiz

La santcugatenca Clara Ponsatí ha estat nomenada nova consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, aquest divendres 14 de juliol pel president Carles Puigdemont, en substitució de Meritxell Ruiz. 

Aquest canvi, així com el de Jordi Turull com a nou conseller de la Presidència i portaveu del Govern; el de  Joaquim Forn, com a nou conseller d'Interior o el del santcugatenc Joan Vidal, que deixa de ser secretari del Govern de Catalunya, tenen la mirada posada al referèndum de l'1 d'octubre.

Ponsatí és Doctora en Economia per la Universitat de Minnesota. La santcugatenca és membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). A més, fins ara ha dirigit l'Escola d'Economia i Finances a la universitat escocesa de Saint Andrews.

D'altra banda, Clara Ponsatí va ser professora a la Càtedra Príncep d'Astúries d'Estudis Superiors Espanyols de la Universitat de Georgetown, però el 2013, l'aleshores Ministre d'Afers Exteriors, Manuel Garcia-Margallo, no li va renovar la càtedra per haver-se mostrat a favor de la independència de Catalunya. Entre el 2006 i el 2012 va dirigir l'Institut d'Anàlisi Econòmica, que forma part del CSIC. Ha estat professora a la Universitat Autònoma, a Georgetown, Minnesota, Toronto i Saint Andrews. 

Clara Ponsatí no està afiliada a cap partit. Va formar part de les llistes de Junts xl Sí per les eleccions del 27-S.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem