La seguretat a la Floresta i les Planes marca la participació ciutadana del ple

Veïns i veïnes dels districtes s'han concentrat a la porta del consistori per demanar més mesures contra els robatoris

La seguretat a la Floresta i les Planes ha estat la protagonista del torn de participació ciutadana del Ple municipal del mes de setembre a Sant Cugat, celebrat aquest dilluns, dia 18. Veïns i veïnes d'ambdós districtes s'han manifestat pels carrers de la ciutat fins a arribar al consistori demanant un augment de seguretat als districtes per fer front a l'increment dels robatoris.

FOTO: Artur Ribera

Una demanada que s'ha traslladat a l'interior de la sala de plens, on els seus representants, amb Núria García com a portaveu, han demanat quines mesures portarà a terme l'Ajuntament per fer front a la creixent inseguretat al barri davant aquesta situació.

Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, els ha respost lamentant la situació i explicant les mesures que s'estan portant a terme des del Consistori, entre elles, l'increment de la presència policial, la formació específica d'agents cívics per contribuir a la bona convivència, o la presència d'agents de paisà al barri, a més d'elaborar un cens de cases okupades.

Els diferents grups polítics amb representació al Ple també han mostrat el seu posicionament en aquest aspecte. Núria Gibert (CUP-PC), com a nova presidenta del Consell de Barri, s'ha mostrat preocupada per la situació, comprometent-se a treballar per detectar "els diferents orígens i solucions" al problema. Dimitri Defranc (regidor no adscrit) ha sol·licitat "especialització de la policia davant la tipologia de robatoris a Sant Cugat", i Álvaro Benejam (PP) ha reiterat que el principal problema és "la falta d'agents" a la ciutat.

Moment de l'arribada dels manifestants a l'Ajuntament.

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha matisat que la solució no és solament policial, sinó que "cal acompanyar els veïns per augmentar la sensació de seguretat", i Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha apel·lat a la col·laboració ciutadana per millorar aquelles actuacions municipals que s'estan portant a terme, demanant també un "pla estratègic sobre la policia per als pròxims anys". Per la seva part, Munia Fernández-Jordán ha recordat haver abordat la problemàtica al Parlament demanant més efectius, i ha emplaçat a "buscar solucions socials" a la situació.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat el fet de ser conscients de la problemàtica i de "posar-ho sobre la taula conjuntament amb Mossos d'esquadra per posar-nos les piles", recordant que és una "qüestió que s'ha d'abordar des de moltes perspectives, no solament policialment". En la mateixa línia, ha emplaçat els veïns a comentar les seves sensacions i problemàtiques amb la Policia Local que cada dimarts al matí atén les peticions ciutadanes, per poder detectar els casos.

Mireu les imatges del ple municipal del mes de setembre.

Altres aspectes plantejats per la ciutadania

Més enllà de la seguretat, durant la participació ciutadana del Ple hi ha hagut 8 intervencions més per part de veïns i veïnes de Sant Cugat. M. Àngela Palacios ha demanat per l'estat de l'ordenança de terrasses i el Pacte per la Nit, a més de demanar el motiu pel qual hi ha para-sols de bars anclats a la via pública. Pel que fa als dos primers aspectes, Paraira li ha respost que l'ordenança ja compta amb un esborrany i que aquest mes de setembre ja hi haurà reunions amb les parts implicades. Igualment, ha recordat la complexitat del Pacte per la nit, afirmant que "mai s'ha deixat de treballar en aquest sentit".

FOTO: Artur Ribera



D'altra banda, J. Maria López ha demanat si el consistori "farà alguna cosa" davant dels caos circulatori que es produeix a l'entrada i sortida del col·legi Europa. Paraira ha assegurat ser-ne conscients, i que es reuniran amb els veïns per buscar solució.

FOTO: Artur Ribera

Entre altres intervencions, s'ha tornat a parlar de seguretat, dels serveis prestats per Serveis Socials, o de la cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem