El referèndum i 7 mocions aprovades, protagonitzen el ple municipal de setembre

El primer ple d'aquest curs polític ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats de l'agost a Catalunya

El primer ple d'aquest curs polític ha començat amb polèmica arran de la petició de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, d'entrar dos punts d'urgència a l'ordre del dia d'aquesta sessió. Conesa ha demanat poder ratificar el decret d'alcaldia que manifestava el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat al referèndum de l'1 d'octubre, finalment aquest punt s'ha incorporat a l'ordre del dia i ha tingut el suport del ple municipal, davant la indignació dels grups del PP i de Ciutadans. El secretari municipal ha fet una intervenció abans de la discussió del ple amb la qual ha explicat que la votació a favor d'aquest punt podria recorre en un delicte de desobediència, tot i així els partits a favor del referèndum no han desistit a la seva votació.

L'altre tema que ha demanat l'alcaldessa debatre d'urgència al plenari ha estat un punt per demanar el suport dels regidors al text que ha enviat aquest dilluns 18 de setembre, l'alcaldessa a la fiscalia amb el qual demanava a l'òrgan judicial que retirés la instrucció a la fiscalia local amb la qual obliga al cos de seguretat municipal actuar com a policia judicial i impedir el referèndum de l'1 d'octubre. La proposta també ha entrat a l'ordre del dai i ha tingut el suport de la majoria del plenari. 

Durant el ple també s'ha aprovat un nou càrrec de confiança. Helena Vila ha estat nomenada durant el ple com a nova assessora en polítiques comarcals i ocupació de l'Ajuntament. En aquest ple també s'ha aprovat un nou tràmit per poder tirar endavant l'escola La Mirada i també s'ha aprovat cedir un terreny al departament d'Ensenyament per ampliar l'escola del Turó de Can Mates.

Mocios i declaració dels portaveus

El ple ha començat amb un minut de silenci que ha recordat les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van tenir lloc al passat agost i un rebuig unànime del ple de Sant Cugat a través d'una Junta de Portaveus.


D'altra banda, el ple també ha donat llum verda a dues mocions institucionals. D'una banda, ha tirat endavant un text per tal d'ampliar el catàleg de tràmits de la Finestreta Única Empresarial. D'altra banda, el ple ha donat compte d'una moció institucional que es compromet a impulsar un servei de canguratge durant els actes institucionals de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Pel que fa les mocions el ple ha donat llum verda a una moció per lluitar contra l'incivisme al Parc del Turó de can Mates i un altre text per apujar el salari mínim de referència de l’Ajuntament de Sant Cugat a 1.100 euros. També ha tirat endavant una proposta per donar compliment a la llei de transparència i fer més assequible la informació municipal als ciutadans. També s'ha aprovat una moció de suport a les víctimes de l'operació Garzón, un text que només han rebutjat tres regidors del ple (Cs i PP). També ha tirat endavant una proposta per eliminar el peatge dels túnels de Vallvidrera.

Pel que fa a les mocions rebutjades, no s'ha aprovat una moció de Ciutadans a favor del trilingüisme.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem