La vocal de Cs a Valldoreix critica la “violència estúpida i innecessària” de l'1-O

També ha afirmat que la jutgessa que ha enviat a pressó a Cuixart i Sánchez ha estat massa "dura"

Susanna Casta, vocal de Ciutadans a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix (Sant Cugat), s'ha mostrat crítica amb l'actuació policial durant el referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre. Durant el debat d'una moció contra la “violència injusticada de l'estat espanyol el dia 1 d'octubre”, Casta ha assegurat que quan va veure les càrregues de la Policia Nacional i Guàrdia Civil es va quedar sense paraules i ni s'ho creia.

La vocal de Ciutadans ha qualificat l'actuació com una “violència estúpida i innecessària”. “Va ser miserable”, ha afegit. Casta ha recordat que el referèndum ja “s'havia matat” abans de començar i que, per tant, “si la gent volia votar, se l'havia de deixar”. “La gent només volia posar una papereta”, ha afegit. Tot i les crítiques a la violència, Casta no ha votat a favor de condemnar-la. 

Susanna Casta també s'ha referit als ferits de les càrregues policials i ha assegurat que “només amb una sola persona ferida ja és suficient per dir que la violència no és el cami”. “Amb la paraula ens entendríem millor” ha afegit. Susanna Casta ha fet el discurs visiblement emocionada i les llàgrimes l'han impedit continuar parlant.

En paral·lel, la representant de Ciutadans ha afegit que la jutgessa de l'Audiència Nacional ha estat massa dura amb els "Jordis" per haver-los dictat presó preventiva sense fiança, tot i que creia que havien comés un delicte durant les manifestacions del 20 i 21 de setembre.. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem