La CUP-PC vol que els estrangers amb NIE puguin votar

La moció del grup municipal CUP-PC es presentarà amb la finalitat d’aconseguir atorgar dret a vot a tots els catalans amb NIE

La CUP-PC presentarà al ple el pròxim dilluns, 15 de febrer, la moció de donar dret a vot als catalans i catalanes que disposin de Número d’Identitat d’Estranger. Aquest NIE és el codi que serveix per a la identificació dels no nascuts al país. Segons el grup municipal, a Catalunya són més d’un milió de catalans els que tenen aquest NIE i que no podrien votar al procés constituent de Catalunya perquè ara mateix no tenen dret a sufragi.

Una de les raons amb què el grup municipal CUP-PC justifica la petició és que, ja que Catalunya està “obrint un procés per establir un nou marc democràtic de convivència i de relacions, al nou Estat no es pot discriminar cap de les persones que viu i treballa a Catalunya”. Un precedent és la consulta del passat 9 de Novembre, on hi van poder votar els catalans i catalanes amb NIE.

L’objectiu de la CUP-PC és que es traslladi a la Generalitat, amb prèvia aprovació a l’Ajuntament, la petició d’atorgar sufragi “a les i els catalans amb NIE o que estiguin en tràmit d’aconseguir-ho”. Consideren que el dret de vot no ha d’estar “vetat ni limitat per a cap ciutadà o ciutadana de Catalunya”.

El grup municipal creu que no hauria d’importar “l’origen, la situació administrativa o el país de residència actual” del català amb NIE per a poder votar. A més, entenen que s’ha de “garantir la participació dels i les catalanes residents a l’estranger en el Procés Constituent iniciat a Catalunya”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem