Les eleccions del 21-D, motiu del trencament entre el PDeCAT i el PSC a Sant Cugat

El motiu ha estat les possibles contradiccions en què podrien haver entrat els dos socis de govern

La convocatòria d'eleccions del 21 de desembre ha estat el punt d'inflexió perquè el pacte de govern entre PDeCat-Demòcrates i el PSC hagi quedat "suspès" al govern de Sant Cugat. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en una roda de premsa, juntament amb l'encara tinent d'alcalde del PSC, Pere Soler. En aquest sentit, Conesa ha subratllat que els comicis "podien fer entrar en contradiccions aquest equip de govern" i no ha descartat que després d'aquesta cita electoral les dues formacions puguin tornar a pactar.



En paral·lel, Soler ha volgut destacar que ambdues formacions volien que aquest pacte arribés a bon port i ha explicat que "la pressió mediàtica" i "els insults a les xarxes" socials han influït en aquesta decisió. El PSC va fer una roda de premsa el 27 d'octubre, dia de la declaració d'independència, en què va assegurar que en aquell moment encara no s'havia creuat cap línia vermella que propiciés el trencament del pacte.



Tot i aquest trencament, Soler ha afirmat que el PSC donarà suport als pressupostos. "Són els nostres projectes i tindran continuïtat", ha explicat. A més Conesa ha afegit que les dues carteres que ocupava Soler quedaran repartides entre la tinència d'alcaldia de Joana Barbany, que assumirà ocupació, i la cartera de Polítiques Comarcals, una àrea que no existia abans que el PSC entrés al govern municipal, quedarà en mans de la mateixa alcaldessa. En aquest sentit també, l'assessora política que fins ara tenia l'àrea de Pere Soler, Helena Vila, continuarà en el càrrec. "Té la meva màxima confiança", ha assegurat Conesa. 

Agraïments mutus

Tant Conesa com Soler han posat èmfasi en destacar que el pacte de govern i la relació entre ambdós equips ha estat excel·lent. L'alcaldessa ha agraït a Soler la seva aposta per "construir ciutat, tot i el moment" i ha desatacat la "lleialtat institucional" del PSC. Conesa ha volgut destacar les condemnes del PSC Sant Cugat a les càrregues policials de l'1-O i el rebuig a l'empresonament dels consellers i dels Presidents d'Òmnium i de l'ANC.



Soler de la seva banda ha post èmfasi en destacar "l'experiència positiva" que ha estat pel seu grup municipal entrar al govern de la ciutat i ha carregat contra l'oposició. "Si entressin al govern, canviarien moltes de les estupideses que es fan des de l'oposició" i ha destacat que serien menys"bel·ligerants des de l'oposició."

 
Comentaris

Destaquem