Les JERC escombren el carrer el 12 d'Octubre perquè no tenen 'res a celebrar'

Membres de la branca juvenil d'ERC Sant Cugat han fet un acte simbòlic per mostrar el seu rebuig a una festivitat que commemora un "genocidi"

Membres de les JERC han mostrat el seu rebuig a celebrar el 12 d'Octubre en un acte simbòlic a Sant Cugat, aquest dimecres al matí. L'organització ha escombrat els carrers de Sant Cugat reivindicant que per ells aquest dia no és festiu i no hi ha Res a celebrar, lema que ja fa uns anys s'utilitza per mostrar el desacord d'alguns sectors a la celebració del dia de la Hispanitat que commemorar el descobriment d'Amèrica, i per tant, per molts, el genocidi de la cultura americana que van perpetuar els espanyols. 

Lluc Cahis, portaveu de les JERC, ha explicat que aquesta acció és per denunciar la celebració d'un genocidi per part dels espanyols, però no un acte nacionalista. "El motiu principal és denunciar que se celebra un genocidi, aquest dia per molts llocs de l'Amèrica llatina és el dia de la resistència indígena".

Cahis també ha lamentat que l'Ajuntament de Sant Cugat no hagi fet accions com la de l'Ajuntament de Badalona, que ha obert les seves portes per atendre els ciutadans. "L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha quedat enrere respecte a ajuntaments menys sobiranistes del país. Tot i això ens cal fer accions a peu de carrer per conscienciar la població". 

Arran ha fet pintades

D'altra banda, l'organització Arran Sant Cugat ha fet pintades per rebutjar també la celebració del 12 d'Octubre

 
Comentaris

Destaquem