Llencen pintura contra la pancarta que demana l'alliberament dels presos polítics

La pancarta que demana l'alliberament els presos polítics a Sant Cugat s'ha despertat aquest divendres, 17 de novembre, plena de pintura. L'atac a la pancarta sembla que s'hagi fet amb ous plens de pintura que s'han rebentat contra la pancarta i contra el terra de la plaça de la Vila.



L'acte arriba després que l'Ajuntament decidís tornar a penjar la lona aquesta setmana més amunt de la que inicialment es va col·locar al balcó del consistori, però que un grup d'espanyolistes van arrencar amb ous i un cúter durant una manifestació. Aquest dijous ha fet un mes de l'empresonament de Sánchez i Cuixart i hi va haver una manifestació de mig miler de persones a la mateixa plaça per demanar l'alliberament dels presos.

La pancarta ha causat diferències d'opinions entre la societat santcugatenca, per una banda hi ha qui creu que la pancarta ha d'estar a l'ajuntament, perquè el presos ho són per raons polítiques, i per l'altra, amb el suport de grups com el PP o Cs, hi ha santcugatencs que creuen que els presidents de l'ANC i Òmnium i els consellers, entre ells un santcugatenc, Raül Romeva, no són presos polítics. Sigui com sigui, l'Ajuntament governat per PDeCAT-Demòcrates ha decidit torna a posar la pancarta. Així, el consistori format per 25 regidors de Sant Cugat té majoria independentista amb PDeCAT Demòcrates (11), CUP-PC (3), ERC-MES (3) i el regidor no adscrit que formava part de la CUP-PC. D'altra banda, el grup d'ICV-EUiA, que també s'ha mostrat en contra de què hi hagi presos polítics, té dos regidors, el PSC que en té un i que fins ara formava part del govern també va condemnar l'empresonament dels consellers i de Sánchez i Cuixart. A l'altre costat, hi ha Ciutadans que té tres regidors i el PP que en té 1.

Pintura a la plaça de la Vila FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem