Lliberia (JxStC) renuncia a l'acta de regidor per la "política de pactes amb el PSC"

Josep Lluís Lliberia, de Junts per Sant Cugat, abandonarà el ple municipal després de renunciar a l'acta de regidor per la política de pactes en l'àmbit municipal i nacional

Josep Lluís Lliberia, qui va ser coordinador de l'ANC a Sant Cugat, membre del Secretariat Nacional de l'ANC, i fins ara número 2 de Junts per Sant Cugat al consistori, ha anunciat al grup municipal que renuncia a l'acta de regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat per "la política de pactes amb el PSC en l'àmbit local i nacional", després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Així, Junts per Sant Cugat ha fet pública la decisió de Lliberia, "debatuda" amb la resta del grup municipal, mitjançant un comunicat a les xarxes socials. En aquest sentit, Junts per Sant Cugat ha assegurat que "entén els motius exposats per Josep Lliberia i fa suport a la seva decisió de continuar treballant per la unitat independentista des de les entitats civils".

Com ha explicat Josep Lluís Lliberia al TOT, "deixo de ser regidor pels pactes i no pactes que hi ha hagut amb el PSC", apuntant que "sempre he estat crític amb aquests pactes, i no era l'únic que ho era".

"Penso que el 155 és el que motiva tot això. I el suport del PSC, perquè no personalitzo; no parlo del Pere Soler, sinó del PSC. Perquè el 155 va molt més enllà dels presos polítics; ells són les principals víctimes. Però el 155 és l'eina moderna que tenen de controlar un país, i tenen la dèria per desmembrar un país, i com no són capaços de fer una proposta per a Catalunya, utilitzen el 155", ha explicat, afegint que "el PSC ha estat un dels partits que ha donat corda a aquest 155, i com no ho veig, prefereixo seguir lluitant des de les entitats de la societat civil".

És per això que ha defensat l'equip del grup polític del qual formava, i els ha encoratjat a seguir treballant en l'àmbit polític alhora que ell ho farà des de la societat civil, "sempre des de la unitat, en el sentit que des del carrer veiem que tenen una estratègia conjunta".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem