Llibertat amb càrrecs pel santcugatenc Josep Lluís Alay

"Malgrat ser al cor d'Europa, vivim en un estat que ha decidit liquidar les idees polítiques a través de la persecució política", ha denunciat Alay

El santcugatenc Josep Lluís Alay, director de l'Oficina del President Carles Puigdemont, ha estat deixat en llibertat amb càrrecs després de ser detingut per la Guàrdia Civil aquest 28 d'octubre. Alay ha estat detingut en una operació de la Guàrdia Civil per suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona a entitats properes a CDC i finançar actes sobiranistes, fins i tot el Tsunami Democràtic.

Més info: Un santcugatenc detingut per la Guàrdia Civil en una operació contra el procés sobiranista

Alay ha estat detingut quan sortia en cotxe de casa seva i traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Segons ell, l'investiguen per malversació per haver cobrat una factura com a assessor en un simposi del Fòum Internacional de Crans Montana (Suïssa) el juny del 2017. El santcugatenc ho ha vinculat a la presència de Puigdemont a aquest fòrum els anys posteriors.

En els últims dos anys per mi la normalitat és aquesta, malauradament. Malgrat ser al cor d'Europa, vivim en un estat que ha decidit liquidar les idees polítiques a través de la persecució política", ha explicat Alay en una entrevista a Rac1, on ha assegurat està molt tranquil.

Detinguts

Entre els detinguts hi ha l'empresari i excàrrec de Convergència David Madí, els empresaris Oriol Soler, Toni Fusté i Roc Aguilera; el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals; Xavier Vendrell, exalt càrrec d'ERC; Jordi Serra, interventor de Presidència durant el mandat de Puigdemont; Jordi Mir, alcalde de Cabrera de Mar; Pilar Contreras, directora general de centres privats i concertats de la Generalitat; i Marta Molina, també vinculada a ERC i professora d'institut.

Les diligències han estat impulsades pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem