Llum verda per la millora del barri de Can Cortés

Entre els acords està garantir el servei a Internet i millorar la mobilitat de vianants i vehicles

Llum verda per a totes les millores que demana el barri de Can Cortés, pertanyent al Consell de Les Planes. Una moció presentada al ple municipal del 20 de setembre per ERC-MES, PSC-CP, CUP-PC I Junts x Sant Cugat, i amb el vot a favor de Ciutadans, exposa que aquesta zona presenta una falta d'inversió i serveis que provoca el malestar en la qualitat de vida del veïnat. Les gairebé 300 persones que hi viuen són representades per una associació de veïns i veïnes constituïda el 2017 que reiteradament han fet demandes a l'Ajuntament.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport José Gallardo ha explicat que es van fer diverses visites per part dels partits polítics al barri i que l'associació va elaborar un document amb les demandes després de fer un porta a porta en línia amb les famílies de Can Cortés. El govern va fer esmenes a aquesta proposta, ajustant-la a les possibilitats reals que es poden dur a terme a escala pressupostària i tècnic. Cristina Paraira, per part de JuntsxSantCugat ha volgut remarcar que són conscients que hi ha mancances i temes a millorar a altres barris també i que el manteniment és constant: "Aquesta moció és a favor de tothom".

Aldo Ciprian, portaveu del grup de Ciutadans, que era l'únic membre del ple que no formava part de la moció, abans d'aprovar-la ha volgut remarcar que no creu que el govern estigui sent sincer amb el veïnat de Can Cortés i que afirma que no es podran fer reals aquestes propostes. També ha culpabilitzat a JuntsXSantCugat per "no haver fet cap esmena semblant durant el seu llarg mandat." Cristina Paraira s'ha defensat argumentant que els temps canvien: "Ens hem d'adaptar. Per això ens va semblar bé la moció i ens hi vam adherir."

Les demandes per al barri que han estat aprovades per unanimitat al ple inclouen una millora del servei de neteja, reforçar la seguretat augmentant la presència policial i instal·lant fanals als punts foscos, la reparació de les voreres malmeses al llarg dels anys per una millor circulació de vianants, bicicletes i vehicles. Així com ampliar el servei d'autobús pels caps de setmana, festius i el mes d'agost, que fins ara no tenien servei, i instal·lar cinc marquesines que protegeixin el veïnat de la meteorologia adversa. També es demanarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona l'ampliació del servei d'autobús de la línia 128 - El Rectoret per connectar el barri amb l'exterior de Sant Cugat.

Es faran servir llums LED a tots els fanals públics i es millorarà el subministrament de llum i aigua. De la mateixa manera, també es mirarà d'oferir un millor servei de connectivitat mòbil: "Seguirem exigint a les companyies privades per a millorar el servei, condicionarem la contractació dels serveis de telefonia mòbil de l'Ajuntament a una millora de la connectivitat a la ciutat i estudiarem la viabilitat de contractar una antena situada al barri de Can Cortés", expliquen a la moció. D'aquesta manera es garantirà l'accés a Internet que facilita la connexió amb persones estimades i la realització de feina o estudis en línia.

Tot això serà exposat en el pròxim Consell de Barri de Les Planes, on es parlarà dels acords aprovats al Ple Municipal i les mesures per dur-les a terme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem