Més de 40 càrrecs i excàrrecs públics rebutgen el Comissionat per Valldoreix

L'Ajuntament de Sant Cugat va nomenar Susana Herrada per ocupar el nou càrrec de Comissionat per Valldoreix, que s'ha trobat amb el rebut de l'oposició i entitats veïnals valldoreixenques

Més de 400 persones ja han donat suport al manifest impulat per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes contra el nou Comissionat per Valldoreix, creat pel govern de Junts i ERC a l'Ajuntament de Sant Cugat. "És un manifest transversal i que vol posar de relleu el descontent que tenim amb el nomenament del càrrec de Comissionat per Valldoreix", va denunciar Roser Casamitjana, de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix.

Entre els signants hi ha quatre expresidents de l'EMD, una cinquantena de càrrecs i excàrrecs públics i vuit associacions valldoreixenques.  

Més info: Un manifest contra la Comissionada per Valldoreix recull més de 200 suports

 

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat va nomenar per aquest càrrec a Susana Herrada, exvicepresidenta de Valldoreix amb Junts i excandidata a la presidència de l'EMD per SOM Valldoreix (candidura de Junts i PDeCAT). "Aquest càrrec és gairebé inconstitucional. No ha existit mai i no creiem que sigui necessari. Les relacions entre l’Ajuntament i l’EMD han de ser institucionals", va reivindicar Casamitjana, que també va criticar la "remuneració de 40.000 euros anuals, que es podrien destinar a altres serveis més necessaris".

A més, els impulsors del manifest posen sobre la taula la no necessitat del càrrec de comissionat/ada, ja que entenen que no s'ha produït cap situació de conflicte. Per tot plegat conclouen que és una "anomalia democràtica" i portaran el cas al ple municipal de Sant Cugat amb la voluntat que es reverteixi el nomenament. 

La defensa de l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'alcalde Josep Maria Vallès va justificar la creació d'aquesta figura com un assessorament al govern en temes de Valldoreix i va assegurar que les relacions serien entre ell mateix i el president valldoreixenc. 

"Coneix molt bé els àmbits i problemes de Valldoreix i és un assessorament que ens va molt bé", va argumentar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem