Un manifest contra la Comissionada per Valldoreix recull més de 200 suports

L'expresident Josep Puig (Junts) és un dels signants del manifest que reclama l'eliminació del Comissionat per Valldoreix

Més de 200 de persones han signat un manifest contra la figura del Comissionat per Valldoreix nomenada per l'Ajuntament de Sant Cugat i que recau en mans de Susana Herrada, exvicepresidenta de l'EMD de Valldoreix per Junts i excandidata a la presidència. El text està impulsat per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, que considera que la creació d'aquest càrrec és un "menyspreu" a Valldoreix i "no té cap mena de justificicació".

Més info: Herrada (Junts) s'acomiada de l'EMD per ser comissionada per Valldoreix a l'Ajuntament

Entre els signants hi ha càrrecs i excàrrecs polítics de l'Ajuntament i de l'EMD i destaquen tres expresidents de Valldoreix: Josep Puig (Junts), Montserrat Turu (Candidatura de Progrés i Catalanista) i Jaume Sanmartí (CiU i ERC). Susana Herrada va formar part del govern de Josep Puig entre el 2011 i el 2023. L'actual vicepresident del govern de Valldoreix Xavier Humet (CUP) també dona suport al manifest.

El nou càrrec de Valldoreix

L'Ajuntament de Sant Cugat, amb el govern de Junts i ERC, va decidir crear aquesta figura de comissionada i nomenar Susana Herrada pel càrrec, amb un sou de 40.674 euros bruts anuals per una dedicació del 80%. Herrada va ser la candidata de Som Valldoreix (on hi havia Junts) a la presidència de l'EMD a les eleccions del maig i va perdre contra Juanjo Cortés, representant de Valldoreix Plural (Associació de Veïns i Veïnes Progressistes, PSC, CUP, ERC i comuns, entre altres).

Així ho justificava l'alcalde, Josep Maria Vallès: "És un assessorament. Ha estat vocal de Valldoreix i té un coneixement molt profund dels temes que afecten Valldoreix". Tot i això, va assegurar que la interlocució serà directa entre l'alcalde de Sant Cugat i el president de Valldoreix. El seu nomenament ja va ser molt criticat per l'oposició de Sant Cugat, que ho va arribar a qualificar com una "atrocitat democràtica".

Les crítiques de Valldoreix

En aquest context, l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes ha elaborat un manifest per mostrar el seu desacord i transmetre'l a l'alcalde de Sant Cugat. "La creació de la figura d'un comissionat/nada és una total arbitrarietat per part del govern de Sant Cugat i d'un menyspreu per l'EMD de Valldoreix, amb un elevat cost per les arques municipals, tampoc justificat", argumenta l'entitat, que afegeix: "emanem que, amb caràcter immediat, s'elimini del cartipàs aquesta figura i s'anul·li el nomenament de l'actual comissionada o qualsevol altra persona per ocupar aquest càrrec".

A banda de persones a títol individual, hi ha entitats valldoreixenques que també suscriuen el manifest: Acció Cultural, Gent per Valldoreix, Associació de Veïns La Serreta Bosc d'en Saladrigues, Associació de Veïns i Valldoreix Cultural i Plural. 

Puig i Herrada

Pel que fa a persones, hi ha nombrosos exvocals de l'EMD de Valldoreix i exregidors i regidors de l'Ajuntament, especialment de l'òrbita de partits com la CUP, PSC o Iniciativa per Catalunya. El cas més cridaner és el de l'expresident de Valldoreix Josep Puig, militant de Junts, partit que governa l'Ajuntament de Sant Cugat i que ha pres la decisió de situar Herrada (també de Junts i companya de govern de Puig durant 12 anys) com a comissionada.

De fet, Junts ja va demanar mesos enrere l'expulsió de Puig del partit, ja que l'acusava de fer campanya per una de les rivals d'Herrada a les eleccions a la presidència de Valldoreix. 

Més info: Junts demana l'expulsió de Puig perquè va votar a la candidata d'Independents, Neus José

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem