Mercè Conesa: “Si he de pactar, estendria la mà a Esquerra, no al PP”

Entrevistem els alcaldables per a les eleccions municipals 2015

Mercè Conesa és regidora des del 1999, i el 2010 l’alcalde Lluís Recoder, que llavors va marxar a la Generalitat, la va designar alcaldessa. El 2011 es va presentar a les primeres eleccions com a candidata i va obtenir majoria absoluta. Ara, l’actual portaveu de Convergència a Catalunya es presenta per segona vegada. 

Què ha estat el millor i el pitjor d’aquests quatre anys? 

El pitjor ha estat la crisi que ha afectat les persones. El millor és que davant de la situació de crisi, vam fixar una estratègia que hem complert i, després de quatre anys, som una ciutat econòmicament més sòlida, ja que hem reduït l’endeutament i no tenim dèficit, i socialment més cohesionada perquè tenim un atur de només el 8%.  

De quins projectes se sent més orgullosa més enllà de l’econòmic

Els projectes de suport a les entitats em fan sentir molt orgullosa. Haver pogut estar al costat de les entitats que ho han passat malament per la crisi ha estat fonamental. Per exemple, estic molt satisfeta de l’acord amb La Unió, el qual ha permès la seva continuïtat.

Quin és l’eix del vostre programa per als pròxims quatre anys? 

La nostra prioritat segueix sent mantenir un model de ciutat que satisfà el 92% dels ciutadans: una ciutat segura, neta, còmoda, agradable i, sobretot, poder seguir sent una ciutat econòmicament solvent. Hem d’avançar en l’àmbit cultural i ser la ciutat de les oportunitats per la gent. L’Ajuntament no crea feina, però posa les eines perquè arribin empreses i es generin llocs de treball tal com ha passat.

Una mínima part dels llocs de treball que s’han creat estan ocupats per santcugatencs. 

Els llocs de treball són per a tothom. Tenir una de les ràtios entre llocs de treball i població activa més bona del país és una oportunitat per gent de Sant Cugat i per gent d’altres municipis. Però nosaltres hem intentat fer convenis amb empreses que arribin al municipi per tal que prioritzin la contractació de santcugatencs a través del Servei d’Ocupació Municipal. És impossible que puguem controlar que tots els llocs de treball que es creïn vagin a parar als santcugatencs perquè, fins i tot, podria ser anticonstitucional.

S’ha de parlar d’independència en aquestes eleccions locals? Són una primera volta del 27S

Ens presentem a les eleccions municipals per governar Sant Cugat. Crec que hem de parlar en clau local i la ciutadania el que busca és una persona amb coneixement del poble i que pugui donar solucions. Són eleccions en clau local, però també qui governi les ciutats tindrà un paper de cara al 27 de setembre i no podem oblidar aquesta doble perspectiva. Però, prioritàriament, són en clau local.

Hi ha qui parla de desigualtat entre els barris de Sant Cugat. 

No sé en què es mesura la desigualtat. Amb dades d’inversió, no és cert. La inversió municipal ha estat alta en els últimes anys a barris com les Planes o Sant Francesc. Per al pròxim mandat, nosaltres volem incentivar un programa de rehabilitació d’edificis a la zona de darrere el Monestir. 

L’última vegada que CiU va pactar a Sant Cugat ho va fer amb el PP. Ara, es tornaria a repetir? 

Des que sóc alcaldessa ho he dit: si haig de pactar, estendria la mà a Esquerra. Per a mi, no seria factible pactar amb el PP. 

CDC i Unió estan vivint moments de molta tensió i no se sap què pot passar abans del 27S. Aquesta situació pot afectar Sant Cugat? 

Aquí hi ha unitat absoluta. Fem un equip de ciutat que va més enllà dels nostres partits. Prioritzem Sant Cugat més enllà de les discussions dels nostres partits. 

Estarà quatre anys més a Sant Cugat? 

Em veig quatre anys, em fa molta il·lusió seguir amb aquest projecte. Els altres grups polítics volen canviar Sant Cugat però no saben cap on volen anar. Nosaltres sí que ho sabem i per això vull ser alcaldessa quatre anys més. Més enllà, ja ho veurem.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem