Més de 66.000 santcugatencs cridats a decidir el futur de Sant Cugat

Quinze candidatures es presenten a les eleccions municipals de Sant Cugat d'aquest 28 de maig

El futur de Sant Cugat està en joc a les eleccions municipals d'aquest diumenge 28 de maig. 66.659 santcugatencs i santcugatenques estan cridats a les urnes per decidir quins partits governaran el municipi en els pròxims quatre anys. Una jornada electoral que compta amb fins a quinze candidats a l'alcaldia i que arriba després d'una campanya tensa on la mobilitat, l'habitatge o el model de ciutat han centrat el debat. A les nou del matí obren els 37 col·legis electorals, que tancaran portes a les vuit del vespre. A través del web municipal pots consultar el col·legi assignat.

El TOT Farà un seguiment exhaustiu de tota la jornada i dels resultats.

Més info: Eleccions municipals de Sant Cugat: guia pràctica per votar  

Hi ha 25 regidors en joc, que actualment estan ocupats per Junts (9), ERC (6), PSC (4), Ciutadans (3) i CUP (3). Són els regidors sorgits de les eleccions els que triaran l'alcalde o alcaldessa: si no hi ha una majoria (13 regidors) que es posi d'acord, l'alcalde serà el candidat més votat. El nou ajuntament es constituirà el 17 de juny. 

Sant Cugat arriba a la cita amb Mireia Ingla (ERC) com a alcaldessa i un govern integrat per republicans, PSC i CUP, que el 2019 va posar fi a 32 anys de governs convergents. Junts per Sant Cugat, partit més votat el 2019, aspira a recuperar l'alcaldia i s'ha erigit com la "garantia" del canvi. Ciutadans busca mantenir-se a l'Ajuntament, mentre que PP i En Comú Podem volen tornar a tenir representació. A més, hi ha divereses candidatures que es presenten per primera vegada: PDeCAT, Valents, Convergents, Independents, Impuls, Pacma i Front Nacional de Catalunya. VOX participa als comicis municipals per segona vegada. 

Més info: Les principals propostes dels programes electorals dels partits polítics per Sant Cugat

Captura de Pantalla 2023 05 25 a les 12.03.41

Les eleccions a Valldoreix

Els valldoreixencs tenen una doble funció en les eleccions municipals. A banda d'escollir els seus representants a l'Ajuntament de Sant Cugat, els seus vots també serviran per triar els vocals de la Junta de Veïns de l'EMD i el president de Valldoreix. Per això, tindran dues urnes: una per l'Ajuntament i la Junta de Veïns i una altra per escollir de manera directa al president valldoreixenc. En aquest cas, hi ha cinc candidatures.

Més info: Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem