Eleccions municipals de Sant Cugat: guia pràctica per votar

Quinze candidatures participen a les eleccions municipals de Sant Cugat de 2023

Aquest diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals de Sant Cugat i els santcugatencs podran decidir el futur govern de la ciutat. Enguany hi ha quinze candidatures que opten a obtenir representació a l'Ajuntament, la xifra més alta de tota la història democràtica. Més de 66.000 santcugatencs estan cridats a les urnes. Tots ells poden decidir qui prendrà el futur govern de Sant Cugat, que actualment està en mans d'ERC, CUP i PSC. Junts i Ciutadans estan a l'oposició, mentre que partits com PP o En Comú Podem esperen tornar a tenir representació a l'Ajuntament. 

Sant Cugat tindrà 37 col·legis electorals, que obriran les seves portes a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre. Es pot consultar el col·legi electoral assignat a través del web municipal

Més info: Sant Cugat tindrà 37 col·legis electorals: la ZEM Rambla del Celler deixa de ser un d'ells

En total hi ha quinze candidatures, cinc de les quals repeteixen alcaldable: ERC (Mireia Ingla), PSC (Pere Soler), Ciutadans (Aldo Ciprian), PP (Álvaro Benejam) i En Comú Podem (Ramon Gutiérrez). Dels partits amb representació, s'estrenen Josep Maria Vallès (Junts), Mayte Pérez (PDeCAT) i Marco Simarro (CUP). A més, hi ha alguns partits que es presenten per primera vegada: Impuls, Convergents, PDECAT, PACMA, Independents i FNC.

El TOT ha entrevistat a tots els candidats a l'alcaldia per tal d'informar a la ciutadania de les seves propostes. A més, el TOT ha elaborat un resum amb les principals promeses dels programes electorals dels partits. Per conèixer més els candidats, podeu recuperar els vídeos amb el test sobre cultura santcugatenca

Més info: Eleccions municipals 2023 a Sant Cugat: els candidats

Més info: Coneix qui són els 15 candidats a l'alcaldia de Sant Cugat amb les entrevistes del TOT  

Més info: Les principals propostes dels programes electorals dels partits polítics per Sant Cugat

Els debats

El TOT ha organitzat diversos debats temàtics per conèixer el posicionament dels partits en qüestions com l'habitatge, la mobilitat, el comerç, l'esport o la cultura. A més, conjuntament amb Cugat Mèdia, es va organitzar el debat amb 9 candidats a l'alcaldia.

Més info: Un tens debat de mobilitat i habitatge dona el tret de sortida a la campanya electoral

Més info: La col·laboració público-privada és la "clau" pel comerç i l'economia santcugatenca

Més info: Experts i polítics debaten sobre espais multiesportius, una taula de sanitat i La Mirada

Més info: Totes les propostes pel nou Sant Cugat al debat decisiu dels candidats

Valldoreix

Els residents a Valldoreix es trobaran dues urnes en el moment de votar. Una és comuna a la resta de Sant Cugat per decidir els representants a l'Ajuntament. L'altra és per escollir de manera directa el president de l'EMD de Valldoreix. El TOT i Cugat Mèdia van organitzar un debat entre els candidats a la presidència valldoreixenca.

Més info: Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

Més info: Eleccions municipals a Valldoreix 2023: els candidats a l'EMD

Més info: Els programes electorals de Valldoreix: semblances i diferències

Més info: L'escola de música i l'habitatge, temes discordants al debat electoral de Valldoreix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem