La Mirada assegura que l'Ajuntament vol fer pagar a les famílies el nou local de la cuina

Les famílies i els docents de l'Escola La Mirada de Sant Cugat demanen ajuda a la Conselleria d'Educació en una carta

"Honorable consellera, ens adrecem a vostè per expressar-li la nostra profunda preocupació i malestar per la situació que viuen els infants de l'Escola La Mirada, situada al barri de Volpelleres, a Sant Cugat del Vallès". Així comença la carta que la comunitat educativa de La Mirada ha enviat a la Conselleria d'Educació, on denuncia la situació de "precarietat" que afecta els infants. "L'Escola, formada per més de 400 infants, ha funcionat en mòduls provisionals durant un lamentable període de 8 anys i s’ha hagut d’allotjar els cursos de primària i infantil en edificis i terrenys separats", alerta. Una situació que "afecta a la salut i al benestar dels infants"  i "dificulta el desenvolupament de les activitats educatives".

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

Tant les famílies com l'escola, condemnen la "manca d'espais adequats" que han patit al llarg de tots aquests anys per la falta d'una escola definitiva. "A La Mirada no hi ha cuina ni menjador, i els infants han de dinar a la seves aules", exemplifiquen. Tampoc tenen altres espais com gimnàs o biblioteca. Per tot, qualifiquen aquesta situació "del tot intolerable".

Tot plegat és la conseqüència d'anys de retards, incompliments i entrebancs. Avui dia, la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres es troba aturada a instàncies judicials per les demandes d'entitats ecologistes. Per tant, no existeix cap calendari ni perspectiva de quan es podrà construir la nova escola i hi haurà infants que hauran passat d'Infantil-3 a 6è en barracons. 

80.000 euros per la cuina

De fet, la manca de cuina ha estat una de les denúncies recorrents de les famílies, que han hagut d'assumir un sobrecost per aquest motiu. Així, el govern municipal va explicar recentment que estava buscant un local proper que pogués funcionar de cuina. I segons l'escola i les famílies ja l'han trobat, però amb una sorpresa. "La proposta del Consistori va ser que fos l'AFA qui assumís el cost del traspàs del local: 80.000 euros", denuncien. 

La comunitat educativa ho troba "injustificable": "L'escola és un servei públic bàsic i la responsabilitat de dotar-la dels recursos necessaris correspon a l'Administració". Així, una de les demandes a la Conselleria d'Educació és facilitar finançament per poder assumir el cost pel local de la cuina. 

Més info: La Mirada tindrà més pati i es busca un local proper per la cuina de l'escola

Els mòduls, a temps

Una altra problemàtica que ha hagut de suportar la comunitat educativa de La Mirada és el retard en la instal·lació dels mòduls. El creixement anual de l'escola obliga cada any a incrementar el nombre de mòduls i en alguns cursos no han arribat a temps. Per això, l'escola alerta que pel curs vinent es necessitaran dos mòduls més: "Cal tramitar-ho ja en aquest moment per evitar que, novament, s’iniciï el curs amb retard per culpa de la mala previsió".

Més info: Arriben els nous mòduls de La Mirada a menys de 24 hores de començar el curs

Finalment, la comunitat de La Mirada reclama el compromís del Departament d'Educació per la construcció de La Mirada a l'emplaçament triat, al Bosc de Volpelleres: "Us exhortem que proporcioneu els recursos necessaris a La Mirada per tal que sigui una Escola digna, amb els mateixos elements de què disposa qualsevol altra escola de Catalunya".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem