Mireia Ingla per la Diada 2021: "Contra tot pronòstic, la nació catalana perdura"

L'alcaldessa de Sant Cugat ha pronunciat el seu discurs a la plaça de Rafael de Casanova durant l'acte institucional

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha fet el seu parlament durant l'acte institucional de dissabte 11 de setembre al matí, després de les ofrenes florals. "L'11S és la data que el catalanisme va triar per reivindicar la voluntat de reconstruir una nació que s'havia anat desdibuixant. Contra tot pronòstic, la nació catalana perdura amb una llengua normalitzada i una cultura rica i referent en molts àmbits". També ha continuat analitzant que avui dia "el balanç per a tots els catalanistes no compleix les expectatives. No s'ha aconseguit que el català sigui la llengua d'ús habitual de la majoria de la població, les institucions catalanes pateixen una forta pressió que limita la seva capacitat".

Més info: FOTOS: Una vintena d'entitats i partits fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova

Per altra banda, l'alcaldessa d'ERC ha lamentat que molts ja donen per fracassada "la negociació amb Espanya abans de començar. Uns són partidaris de continuar amb la repressió i altres són partidaris d'una narrativa revolucionària i insurrecta però buida de contingut. Cap d'aquestes actituds porten enlloc." 

Mireia Ingla fa el parlament per la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez

Mireia Ingla fa el parlament per la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez

Per últim, ha volgut reivindicar "que com a alcaldessa i com a dona republicana, independentista i d'esquerres tinc un ferm compromís amb la gent del país i de Sant Cugat: treballar per millorar les condicions i qualitat de vida de la ciutadania, i que tothom tingui les mateixes oportunitats."

L'ofrena floral de les entitats i partits polítics durant la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem