FOTOS: Una vintena d'entitats i partits fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova

Els actes institucionals de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix han tingut lloc el matí de l'11 de setembre

Les ofrenes florals per la Diada de Catalunya han tingut lloc aquest matí. A Sant Cugat s'ha fet l'homenatge al monument de Rafael de Casanova, i a Valldoreix en honor a Francesc Busquets. Aquest 11S, tot i que marcat altra vegada per la Covid-19, ha estat més presencial que l'anterior.

 

L'ofrena floral de les de la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez


A les 9h del matí han començat les ofrenes florals a la plaça de Rafael de Casanova, on han participat una quinzena d'entitats, amenitzats pel Quartet Brossa, que ha tocat diferents peces durant el matí. Han començat els parlaments d'Òmnium Sant Cugat i l'ANC, que han dedicat unes paraules per animar a la gent a continuar la lluita i convocant al veïnat a Urquinaona a la tarda.

Han continuat els discursos de les entitats culturals, entre d'altres el president del Club Muntanyenc de Sant Cugat, Silvano Bendinelli, que ha volgut fer un parlament per acomiadar-se de la seva tasca i demanar a les institucions que facin més lleugers els tràmits burocràtics per a les entitats de la ciutat. Els Gegants, per la seva banda, avui venien sense el Joan i la Marieta, que es troben restaurant-se al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. L'Ateneu també ha dirigit unes paraules a la ciutadania: "Estem cansats de tanta incongruència. Sort en tenim d'una societat tan forta". Ha acabat la Penya Blaugrana reivindicant que aquesta Diada "és de totes les persones".

Han finalitzat l'ofrena floral a Sant Cugat els partits polítics, començant pel PDCat, que ha expressat la il·lusió de trobar-se un any més commemorant aquesta data, després de molts anys de militància. Els han seguit Sant Cugat en Comú reivindicant la necessitat d'escollir entre "ser un sol poble o l'individualisme". Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya han posat el focus en el jovent: "els joves tenim dificultats per al nostre desenvolupament personal." També han assenyalat la institució: "Ens hauria agradat veure una pancarta a l'Ajuntament."

Junts per Sant Cugat ha posat com a exemple la negació de l'ampliació de l'Aeroport del Prat per assenyalar "tot el que l'Estat Espanyol ens nega fer." Han continuat les ofrenes amb la CUP-PC, que ha demanat "un acord nacional d'autodeterminació i l'amnistia per a "les més de 3.000 persones represaliades" pel procés. També han fet una crida a la fi de la precarització i per l'atenció en salut mental i per la llibertat de ser com volem ser: "Ens maten per ser qui som".

Joventuts Socialistes de Catalunya han fet un parlament bilingüe en què han reivindicat que "som plurals": "Hoy es un dia de hermandad, no de lo que nos separa". El Partit Socialista, per la seva banda, ha lamentat la passada "etapa nefasta" de Catalunya en què molta gent "han negat el diàleg".

Per últim, la JERC i Esquerra Republicana han fet una ofrena conjunta. Les Joventuts han volgut recordar diverses persones i col·lectius represaliats, com Raül Romeva, Pol Serena, el "noi de la dessuadora taronja", les feministes de 8MilMotius o La Pública a Judici. Esquerra Republicana diu sentir que "han fet els deures" pel que fa al procés independentista.

L'ofrena floral de les de la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Alejandro Gómez

El govern a l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya. FOTO: Ale Gómez

Més esdeveniments

A les 15.30h ANC i Òmnium han convidat al veïnat de Sant Cugat a trobar-se a plaça Lluís Millet (FGC) per baixar junts a la manifestació de Barcelona, o directament a les 16.30h a l'encreuament entre Pau Clarís i Trafalgar. A les 20h, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat organitza una ballada de sardanes a la plaça d'Octavià.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem