Mireia Ingla plega i renuncia a agafar l'acta de regidora pel proper mandat

L'encara alcaldessa ha fet una compareixença de premsa però no ha acceptat preguntes dels periodistes

L'alcaldessa Mireia Ingla ha anunciat que plega i no recollirà l'acta de regidora. Així ho ha anunciat en una compareixença de premsa, en la qual no ha acceptat preguntes, després dels resultats electorals de diumenge, 28 de maig, amb els que Esquerra Republicana ha perdut 2 regidors i no tenia opcions de revalidar l'alcaldia. "Jo havia plantejat les eleccions per tornar a ser alcaldessa de Sant Cugat, i això no ha passat", ha reconegut.  "En el meu cas ha sigut un honor i un privilegi ser alcaldessa. Després d'aquesta experiència, el meu lloc no és seguir com a regidora", ha afegit.

En la compareixença, Ingla ha dit que Bernat Picornell (número 2 a la llista) serà el portaveu d'ERC i entrarà de regidora la següent en la candidatura (número 5), l'actual regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy. Ingla ha elogiat l'equip que agafarà el seu relleu a Esquerra Republicana i ha valorat també l'equip que ha tingut aquests 4 anys, incloent els socis de govern del PSC i la CUP. 

Més info: ERC perd 2 regidors i es queda sense opcions de revalidar l'alcaldia

Ingla ha enviat un últim missatge a Junts: "Deixo aquest Ajuntament amb l'esperança que sigui capaç de continuar fent avançant una gran ciutat. Quan fa 4 anys vam fer el pas, teníem l'objectiu que aquesta ciutat continués sent referent. Em preocupa que això que hem treballat deixi d'avançar i anem enrere, em preocupa que el passat llunyà ens faci perdre la perspectiva, em preocupa que, per raons partidistes, es deixi de tenir un propòsit. Cal un projecte clar i un lideratge fort que sàpiga on anar".

En aquestes darreres eleccions municipals, ERC va obtenir 4.722 vots (12,3% del total) i 4 regidors. Això suposa una pèrdua de 3.869 vots respecte a les eleccions del 2019, quan va rebre el 19,46% dels sufragis i 6 regidors. Mireia Ingla és alcaldessa des del 2019 a través d'un pacte de govern amb el PSC i CUP que va trencar 32 anys de governs convergents i és regidora des del 2015. 

52937848640 a43c734fdc k

Companys i col·laboradors d'Ingla van assistir a la compareixença FOTO: Ajuntament

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem