La mobilitat i el manteniment urbà centren les crítiques de l'oposició cap al govern

La zona de baixes emissions o l'anella verda són dos dels projectes de l'actual equip de govern que l'oposició no veu bé

"La mobilitat a Sant Cugat, en aquests dos anys, ha empitjorat". Ha sentenciat la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, en el ple extraordinari d'estat de la ciutat, celebrat aquest dilluns, 27 de setembre. En aquest sentit, Fortuny ha criticat el projecte de l'Anella verda i també la Zona de baixes Emissions. "Hi ha cues cada dia i els 4 cantons s'han convertit en un veritable perill així com una font de contaminació", ha dit de l'Anella Verda. Mentre que de la ZBE ha destacat que "és una bona idea mal executada. Amb pressa, buscant el titular i no el benestar de la gent. Un munt de persones es veuran afectades i la solució que els ofereixen és desballestar el seu vehicle. No han previst alternatives." Tot i això, la portaveu de Junts ha emfatitzat en què està d'acord en promoure una mobilitat més sostenible. "Cal lluitar contra el canvi climàtic tenint molt clar el concepte de justícia climàtica".

Així doncs, la mobilitat posa d'acord els dos grups que hi ha actualment a l'oposició Junts i ciutadans. Ja que el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, També ha estat molt dur amb l'Anella Verda. "Resta clients al comerç de proximitat en benefici de grans superfícies comercials. Més d'un 30% menys de facturació segons els comerços, bé, aquells que no han hagut de tancar ha dit". En aquest sentit, també ha criticat la Zona de Baixes Emissions. "D'aquí poc es dedicaran a perseguir els pobres veïns i visitants que no som prou "cool" per a tenir un cotxe no contaminant amb una Zona de Baixes Emissions que impulsen sense cap estudi mediambiental".

La neteja i l'estat dels carrers de la ciutat també han centrat les crítiques de l'oposició. Fortuny ha posat èmfasi en el pressupost de Serveis Urbans."Les partides del pressupost destinades a manteniment de la ciutat han disminuït de forma preocupant. Preocupant perquè la ciutat ho està notant", ha dit. Al seu torn, Ciprian també ha destacat aquesta qüestió i ha afegit problemes de seguretat. "Hi ha falta de manteniment de les voreres i de les zones públiques. Hi ha brutícia als barris no tant visibles, hi ha vandalisme i inseguretat a les zones comuns", ha explicat. 

L'habitatge de protecció oficial també ha estat un dels temes tractats i tots dos grups municipals han coincidit en criticar el projecte de Ragull Centre i en destacar que no s'han portat a terme promocions d'habitatge públic en aquest mandat. I en aquest sentit, també han criticat els retards en l'atorgament de llicències urbanístiques.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem