La mobilitat, protagonista altra vegada de l'audiència pública

El ple municipal d'octubre ha tingut una audiència pública breu amb intervencions de tots colors

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat ha tingut una audiència pública protagonitzada altra vegada per les preocupacions del veïnat per la mobilitat de la ciutat. La intervenció del públic té lloc sempre el tercer dilluns de cada mes a les 19 hores del vespre.

Gemma Arcas ha sigut la primera a agafar el torn de paraula per queixar-se dels vehicles que entren al carrer d'Estapé contra direcció. Arcas ha apel·lat a la inseguretat que provoca aquesta situació. José Gallardo, regidor de Mobilitat, ha explicat que des de l'Ajuntament ja hi estan treballant.

El segon lloc ha estat per Borja León, en nom de la Plataforma d'Afectats per la Zona de Baixes Emissions. León ha denunciat que "multar els vehicles vells és multar a les persones amb menys capacitat econòmica". A fora, se sentien crits i xiulets de membres de la Plataforma, que havien convocat una concentració. Gallardo ha llegit els decrets llei que donen motius a la Zona de Baixes Emissions i ha exposat dades en el context de salut pública per defensar la decisió del Ple. "La discrepància és bona. Allargo la mà per parlar de tot, però no per cedir amb tot". León ha fet la contrarèplica: "Crec que el fet que permetreu excepcions és un avenç molt important. Però que no pugueu treure les sancions em dol. Ens agradaria poder parlar amb vosaltres".

Seguidament ha agafat el torn de paraula Auxilio Ramos, veí que ja ha participat de l'audiència pública amb anterioritat per expressar la preocupació per la mobilitat al carrer d'Abat Marcet. Ramos es queixa de la falta d'un carril bici al seu carrer i a l'avinguda de les Corts Catalanes, de l'estat del paviment i de la rotonda de l'hipòdrom. "A Can Fuster l'estat sí que és correcte. Quina casualitat", ha lamentat. El Ple ha recollit les queixes, però no ha respost.

Clàudia Massé, de la Fundació Salut Plus, ha volgut donar les gràcies al Ple per la declaració respecte del Dia de les malalties cròniques. Els membres de la taula l'han aplaudit. La Declaració ha estat aprovada durant el ple municipal per unanimitat per apostar per fer difusió de l'existència i tractament de les malalties de llarga durada.

Per últim, Eduardo Ruiz ha volgut fer d'altaveu de les problemàtiques al barri de Can Barata. Ruiz s'ha mostrat preocupat per l'estat de l'aigua, del trànsit i de la rotonda del seu barri. El Ple ha agafat les propostes i li ha aclarit els dubtes sobre l'estat de la rotonda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem