Noël Climent: “Som els únics que podem aportar un canvi”

Entrevistem els presidenciables a l'EMD de Valldoreix en les eleccions municipals del maig

Com valora els quatre anys de Puig? 

Ho han intentat fer el millor que han pogut i en algunes coses no ho han fet del tot malament. Però la seva mancança és com entenen la política. Tot i haver fet coses amb la millor intenció, com el canvi de direccions de carrers, com que no ho van fer amb el poble, se’ls van tirar en contra. 

Quin aspecte creu que es pot millorar? 

Regals com l’espai del pàrquing de l’estació a l’Ajuntament i el fet que cada vegada Valldoreix té menys capacitat de decisió no es poden permetre. Si ara ja costava aparcar, quan se suprimeixi el pàrquing i ho gestioni l’Ajuntament encara serà pitjor. Nosaltres volem recuperar aquests terrenys i decidir amb els ciutadans què fer.

Què en pensa de la participació? 

Som un poble de 8.000 habitants i és molt fàcil fer arribar la participació a tothom qui vulgui. Hi ha òrgans i se’n poden crear d’altres, però el que hem de fer és que els que ja existeixin funcionin millor i que la gent sàpiga que se l’escolta. No hem de tenir por que la gent expressi la seva opinió.

Quines són les seves prioritats? 

L’EMD té la capacitat d’arreglar carrers, replantar arbres... Hi ha una part del manteniment del poble que s’ha deixat molt oblidada i no s’ha fet durant els últims anys. Tenim el casal més antic de Sant Cugat i s’ha de refer i això és una prioritat. Necessitem espais per activitats culturals i queda claríssim que el jovent de Valldoreix necessita un espai autogestionat.

Això té relació amb la centralitat.

La centralitat és mol important. Hi ha un projecte que ens pot semblar faraònic però es fa molta demagògia. Hi ha gent que diu que no necessitem un supermercat, però hi ha estudis que demostren que potser sí que és necessari un que no sigui massa gran. 

I què en pensa de fer pisos? 

No permetrem que es facin pisos. Dit això, a Valldoreix es necessita habitatge de protecció oficial de lloguer i si els pisos de l’estació els acaba gestionant Promusa, segur que seran de venda. Nosaltres proposem fer habitatges mantenint la fisonomia de Valldoreix, de la caseta. És molt fàcil fer habitatge plurifamiliars de protecció oficial de lloguer.  

Es presenta amb diversos partits darrere. Inconvenient o avantatge? 

Hi ha un candidat del PP, un de CiU i dos candidats que han estat a CiU. A partir d’aquí, jo crec que nosaltres som els únics que podem aportar un canvi possible perquè sóc l’únic candidat capaç d’haver unit les esquerres a Valldoreix

Més informació
 
Comentaris

Destaquem