Els nous vocals de Valldoreix fan una crida al diàleg

La nova Junta de Veïns de Valldoreix s'ha constituït aquest dissabte amb Juanjo Cortés com a president

L'EMD de Valldoreix ha obert nova etapa aquest dissabte amb la constitució de la nova Junta de Veïns i la proclamació de Juanjo Cortés com a president. Després de dotze anys de governs convergents i juntaires, l'esquerra ha torant al govern valldoreixenc amb un executiu que comptarà amb ERC, PSC i CUP. La sala de plens de l'EMD s'ha omplert de gom a gom per la constitució del nou ajuntament i la proclamació dels vocals que representaran els veïns durant aquest mandat.

Més info: Juanjo Cortés, nou president de Valldoreix

Juanjo Cortés serà el president, però no comptarà amb la majoria a la Junta. Els partits que li donen suport (ERC, CUP i PSC) sumen 3 dels 8 vocals. Per tant, contant el mateix Cortés, el govern controlarà 4 dels 9 representants. Junts tindrà tres vocals i PP i VOX en tindran un cadascun. Per aquest motiu, tots els vocals són conscients de la necessitat de diàleg i consens, fet que ha quedat demostrat en el seus discursos.

Aquests són els nous vocals: Susana Herrada, Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz (Junts), Ramon Segura (ERC), Carlos Aranguren (PP), Xavier Humet (CUP), Susanna Casta (PSC) i Pablo Baucells (VOX).

Juanjo Cortés, nou president de la EMD de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet.

Susana Herrada: "El nostre tarannà sempre serà de bona convivència"

Junts per Valldoreix serà la principal força de la Junta de Veïns amb tres vocals i estarà a l'oposició, després de dotze anys al govern. Susana Herrada serà la portaveu i ha fet una defensa a fer una "oposició constructiva". "El nostre tarannà sempre serà de bona convivència i oferint la ma estesa en qualsevol projecte que podem ajudar. Tots som veïns del poble i tots estem aquí per cuidar Valldoreix", ha recalcat.

Ramon Segura: "Volem recuperar l'empenta"

Ramon Segura és el nou vocal d'Esquerra a la Junta de Veïns i formarà part del govern de Juanjo Cortés. En el seu discurs, ha volgut recordar la figura del seu pare, primer mestre de l'escola pública de Valldoreix i primer director del Ferran i Clua. "Volem recuperar l'empenta i la qualitat de vida d'una vila que ja té gairebé 9.000 habitants. Cal un nou impuls", ha assegurat.

Carlos Aranguren: "Proposem per Valldoreix una política centrada en la persona i la família"

El PP va ser la tercera força més votada a les eleccions a Valldoreix i tornarà a la Junta de Veïns de l'EMD després de vuit anys. El seu vocal serà Carlos Aranguren, que ha defensat una "oposició ferma i dialogant". "Proposem per Valldoreix una política centrada en la persona i la família", ha reivindicat Aranguren, fent referència als "valors de l'humanisme cristià". A més, ha assegurat que no creuen en "cordons sanitaris" ni en divisions entre "bons i dolents"

Xavier Humet: "La recerca del consens ha de ser una màxima d'aquest mandat"

Xavier Humet, que ja va ser vocal del 2015 al 2019 i candidat d'esquerres a les eleccions del 2019, tornarà a ser el representant de la CUP i espera poder aportar el seu "bagatge i coneixement" al nou govern. A més, ha fet una crida al diàleg: "La recerca del consens ha de ser una màxima d'aquest mandat. Soc una persona dialogant i aquest serà el tarannà de les persones que estarem al govern. Buscarem acords amplis amb les forces que respectin els drets de totes les persones".

Susanna Casta: "Qui vulgui millorar la vida del poble, té una mà estesa"

Susanna Casta repetirà com a vocal del PSC a Valldoreix, però ara ho farà com a membre del govern:" Ara el vent bufa a favor i és temps de canvi. Ara, per fi, ja toca". I ha enviat un missatge de consens a tots els partits: "Som un grup divers, però no hem d'oblidar que som el resultat d'unes eleccions democràtiques i hem d'intentar treballar tots plegats. Qui vulgui millorar la vida del poble, té una ma estesa".

Pablo Baucells: "Des d'avui mateix estem a disposició de tots els veïns per escoltar-vos"

Vox s'estrenarà per primera vegada a l'EMD de Valldoreix i Pablo Baucells serà el seu vocal. "Des d'avui mateix estem a disposició de tots els veïns per escoltar-vos. Recuperarem tot allò que fa que Valldoreix sigui la nostra llar", ha explicat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem