L'oposició carrega contra el pressupost de tripartit: "És una greu irresponsabilitat"

Junts i Ciutadans denuncien el "retard" en l'aprovació dels pressupostos del govern de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat i Ciutadans s'han mostrat molt crítics amb el pressupost municipal del 2022, aprovat inicialment pel govern d'ERC, PSC i CUP aquest 21 de febrer. Els dos partits de l'oposició han votat en contra dels comptes i han carregat contra el retard en la seva presentació. "Els tercers pressupostos d'aquest mandat que arriben tard", ha lamentat el regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez. Pel regidor de Junts, Carles Brugarolas, és un "retard incomprensible" que comportarà una "paràlisi de més de cent dies".

Més info: El govern municipal aprova el pressupost "postpandèmic"

Junts alerta d'una "greu irresponsabilitat"

"Tenim un pressupost que redueix partides importants en atenció social, ajuts al lloguer, a l'accés a l'habitatge i a les famílies", ha resumit Carles Brugarolas. El regidor de Junts considera que aquest pressupost és una "greu irresponsabilitat" del tripartit: "Han anat pujant les despeses però han mantingut congelat els impostos. Això genera un dèficit que l'estan finançant amb els estalvis i empobrint l'Ajuntament". En aquest sentit, ha assenyalat que això és possible per la suspensió de la llei d'estabilitat pressupostària, però advertint que el govern espanyol pot aixecar la suspensió en qualsevol moment. Finalment, considera que és una "manca de transparència" el fet no detallar les inversions.

Més info: Junts carrega contra el pressupost del tripartit: "Podem tenir un problema important"

"És la primera vegada que un grup d'oposició de dretes demana augmentar els impostos", ha replicat Pere Soler, tinent d'alcaldia d'Hisenda. El responsable econòmic del govern ha qualificat de "mantra" l'argument de Junts sobre els estalvis i les acusacions d'empobrir l'Ajuntament: "És apocalíptic i fa una lectura molt esbiaxada".

Ciutadans veu una "oportunitat perduda"

"Parlem d'un pressupost que li treu poder adquisitiu al ciutadà i no respon a les demandes de la ciutadania", ha argumentat Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans, que ha afegit: "El tripartit va pujar el 2020 un 3% de l'IBI. És un mandat on s'ha pujat la pressió fiscal. I els veïns han de fer front a nous impostos com el tribut metropolità. I en una conjuntura d'augments de preus molt considerables, els nostres veïns veuen retallat el seu poder adquisitiu i l'administració local és corresponsable". "Si puja l'IPC i mantenim a zero la pressió fiscal, s'està guanyant poder adquisitiu", ha respost Pere Soler.

A més, Blázquez considera que el govern ha perdut una oportunitat amb els pressupostos i les inversions: "No s'ha fet una sala polivalent, no s'ha materialitzat la cobertura de la piscina del Parc Central ni s'ha posat en marxa el complex aqüàtic de Mira-sol". Així mateix, ha lamentat que "zero pisos" de protecció oficial "és el trist balanç del mandat". Per tot plegat, els acusa "d'incapacitat manifesta de generar qualsevol consens amb els veïns i posar en risc el model de ciutat", posant Ragull Centre com a exemple. "No hem fet la sala polivalent, però hem obert La Unió", ha justificat el tinent d'alcaldia d'Hisenda, que ha destacat que han comprat 17 pisos per convertir-los en habitatge social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem