El govern municipal aprova el pressupost "postpandèmic"

El govern municipal destaca que un dels objectius és "recuperar" la qualitat dels serveis municipals

El govern de Sant Cugat, integrat per ERC, PSC i CUP; ha aprovat inicialment el pressupost municipal per l'any 2022 durant el ple municipal d'aquest 21 de febrer. Els comptes s'enfilen fins als 151,6 milions d'euros, un 0,7% menys que el 2021. A més, hi ha 17 milions seran per inversions. L'oposició, Junts per Sant Cugat i Ciutadans, ha votat en contra la proposta del tripartit i s'han mostrat molt crítics amb el contingut.

Més info: L'oposició carrega contra el pressupost de tripartit: "És una greu irresponsabilitat"

"Qualifiquem aquest pressupost com a postpandèmics, optimistes i actualitzadors", ha emfatitzat el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, que ha assegurat que donen resposta al seu "full de ruta": "Es continuarà apostant per la política de suport a les famílies, la igualtat de gènere, la millora de instal·lacions esportives, adequació dels serveis públics i donant suport al teixit econòmic i associatiu".

Un dels objectius, ha detallat Soler, és "recuperar i augmentar" la qualitat dels serveis públics de la ciutat. En aquest sentit, ha lamentat la "falta de previsió" dels anteriors governs en la contractació dels serveis i el creixement de la ciutat: "Ens permet posar al dia els serveis de la ciutat per millorar el manteniment i que havien quedat obsolets perquè els anteriors governs no havien previst el creixement".

Les xifres del pressupost

Dels gairebé 152 milions d'euros, 17,1 milions seran per unes inversions que encara s'han de definir. El 2021 la partida per inversions va ser de gairebé vint milions d'euros. D'altra banda, el pressupost ordinari ha crescut un 2,9% fins a arribar als 134,5 milions d'euros, la xifra més alta de la història. Pel que fa a ingressos, Soler ha destacat l'aportació extraordinària de l'Estat espanyol i ha afirmat que el canvi de criteri de les plusvàlues no farà baixar la recaptació.

La partida on més diners destina l'Ajuntament de Sant Cugat són les despeses de personal, que s'enfilen enguany un 5,4% fins a superar els 43 milions d'euros. El motiu de l'increment és l'augment salarial dels funcionaris marcats per l'Estat del 2% i les regularitzacions de treballadors. A més, s'utilitzen gairebé 43 milions d'euros pel pagament dels serveis que presta el Consistori i les despeses de subministraments, etc. Una partida que creix en 900.000 euros per la voluntat de millorar aquests serveis, alguns dels quals són "deficitaris" per la "manca de previsió" dels governs anteriors.

D'altra banda, la majoria dels ingressos (84 milions d'euros) provenen d'impostos directes, principalmenet l'IBI o les plusvàlues. A més, es reben uns 30 milions d'euros en transferències i subvencions d'altres administracions.

Quines partides incrementen?

L'àmbit que més incrementarà el seu pressupost, segons Soler, és el de Seguretat Ciutadana, amb un 40% més de diners que es destinaran a eines de treball, inversió en vehicles, vestuari o càmeres de seguretat. Altres partides que ha destacat són els ajuts de serveis socials i d'habitatge, el manteniment de la ciutat, la compra de patrimoni local, l'aposta per la mobilitat sostenible o la lluita contra el canvi climàtic.

D'altra banda, es mantenen els 2 milions d'euros que s'aporten a Promusa per l'habitatge públic i es xifra en 2,5 milions d'euros la partida per la compra de patrimoni, com pot ser l'adquisició de la seu del Centro Popular Andaluz. També es preveuen 3,2 milions d'euros per la construcció de La Mirada i una inversió d'un milió d'euros en manteniment de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem