L'oposició de Valldoreix (excepte Ciutadans) demana la dimissió del president Josep Puig

ERC, CUP i PSC han fet una roda de premsa conjunta en la qual han criticat "la manca d'actitud i d'aptitud" del president de l'EMD, Josep Puig

L'oposició de Valldoreix (a excepció del vocal de Ciutadans) - partit convidat també a participar de la reivindicació - demana la dimissió del president de l'EMD, Josep Puig. Així ho han expressat en una roda de premsa en què ERC, CUP i PSC (els partits del Govern de Sant Cugat) han avaluat la primera meitat del mandat a Valldoreix de forma conjunta.

Ha iniciat l'exposició la vocal del PSC, Sussana Casta, que ha explicat que "el president Puig no ha fet res per consolidar una tasca conjunta. Sempre hi ha estat en contra". Per això, Casta ha criticat l'actitud del president. De fet, en la passada Junta de Veïns, l'oposició ja va presentar una moció criticant la inacció del Govern.

Un sistema "ineficient" 

Posteriorment, Ferran Margineda, vocal de la CUP, ha afirmat que "l'EMD com a ens representatiu no té sentit", i ha destacat que també està disposat a "dimitir", tal com demana que faci el president, Josep Puig.

A més, ha afegit que "l'EMD hauria de ser una institució més pròxima a la ciutadania", i ha afegit que "la participació ciutadana no existeix a Sant Cugat". Amb tot, ha sentenciat: "l'EMD és el club d'uns pocs". En aquest sentit, Margineda ha assegurat que l'EMD de Valldoreix funciona "amb un sistema ineficient", i ha criticat "la inacció del president".

"Manca d'actitud i d'aptitud" de Josep Puig

En la mateixa línia, el vocal d'ERC, Jaume Sanmartí, ha explicat que "la participació ciutadana s'ha quedat en res", i ha recordat que des del 2015 no es convoca el Consell de la Vila. "Hi ha una falta d'actitud i d'aptitud per part del president, i això porta a la inoperància. Per això, en bé de la institució, Puig hauria de presentar la dimissió".

Lluch Cahís, també vocal d'ERC, ha definit l'actitud de Puig com a "actitud de xèrif". Una actitud que, segons el vocal republicà, "genera mala maror". Per sentenciar, Cahís ha afirmat que "l'apatia és la marca d'aquest Govern", i ha puntualitzat que "és el Govern de la desafecció política".

L'avinguda del Baixador, l'Escola de Música i altres grans projectes 

La vocal socialista ha criticat també la gestió que ha fet el Govern de l'EMD en la qüestió de l'arranjament de l'avinguda del Baixador: "D'això se'n diu una mala gestió".

Per la seva banda, Jaume Sanmartí, vocal d'ERC, ha apuntat que pel que fa a l'avinguda del Baixador, "des del 2015 el més calent és a l'aigüera". A més, ha afegit que a la Colònia Montserrat "també tot està per fer", igual que amb el pla de centralitat, segons Sanmartí: "Un president no pot incomplir continuament les seves responsabilitats".

Casta ha criticat també el fer del Govern amb l'Escola de Música: "No ens diuen la veritat". El projecte per a la remodelació de l'Escola de Música té un pressupost d'1,7 milions d'euros. Casta, a més, ha explicat que no s'ha informat les associacions, i ha apuntat que "els diners d'un municipi han d'anar per a la gent, per cobrir les seves necessitats, i han fet via". En aquest sentit, la vocal socialista ha dit que "és immoral gastar el 17% del pressupost en el projecte de l'Escola de Música.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem