La moció de la CUP per regular el lloguer tira endavant amb les esmenes del Govern

PSC, CUP, VOX i En Comú Podem han votat en contra de les esmenes del Govern

La moció de la CUP que plantejava regular el lloguer de temporada de Sant Cugat, creant una ordenança municipal, ha tirant endavant amb les esmenes del Govern i els vots a favor del Partit Popular. PSC, CUP, VOX i En Comú Podem han votat en contra.

Marco Simarro, regidor de la CUP, ha exposat que actualment hi ha una "problemàtica d'emergència habitacional" a Sant Cugat. És per això que el partit ha presentat una moció amb la intenció de "frenar els abusos immobiliaris de la ciutat i alhora prevenir les pràctiques especulatives que vulneren el dret a l'habitatge", segons Simarro. Així, crear un òrgan reglat de control i seguiment del mercat immobiliari, contemplant l'Ajuntament, els partits polítics i el sector immobiliari i dur a terme una campanya de sensibilització "per donar a conèixer els drets dels llogaters", tal com ha expressat el regidor de la CUP.

Davant d'aquesta moció, Francesc Duch, regidor de d'Habitatge (ERC), ha expressat que comparteix la preocupació pel que fa a la situació de l'habitatge de Sant Cugat, però ha plantejat diverses esmenes; per una banda, ha volgut destacar que la figura de l'ordenança municipal "no és l'expressió més idònia". D'altra banda, tampoc volen que es relacioni la paraula co-living amb l'especulació o amb alguna immobiliària en concret. A més, no comparteixen la definició del "fenòmen actual" que descriu la CUP. No obstant això, sí que estarien d'acord en fer una campanya de sensibilització dels drets dels llogaters. Amb tot, proposen afegir un acord que refermi el compromís del Ple Municipal per garantir un habitatge assequible, ja que "és una de les màximes prioritats de l'actual govern", segons Duch.

Pilar Gorina, regidora del PSC, coincideix amb la CUP amb el fet de crear una ordenança per la regulació del lloguer temporal: "Els ajuntaments han de prendre mesures per protegir el dret de l'accés a un habitatge digne, el qual hauria de ser tractat com un dret bàsic". A més, els socialistes consideren que l'ordenança hauria de basar-se en les dades concretes de Sant Cugat, per tal de que resulti "adequada a les circumstàncies". Així doncs, no han acceptat les esmenes del govern.

Alfredo Bergua, regidor del PP, creu que s'ha de solucionar el problema des d'un altre punt de vista, "fomentant la construcció de nous habitatges i donant facilitats als propietaris per millorar el mercat de lloguer, cada dia més escàs per polítiques que han fracassat". Per tant, el Partit Popular no ha donat suport a la moció original, però ha votat a favor de les esmenes del Govern.

Aina Balada, regidora d'En Comú Podem, ha afirmat compartir "tot el que ha exposat Marco Simarro" i ha volgut recordar la intenció del partit de treballar en aquest tema, fent referència a l'esmena en relació a la regulació del lloguer que van presentar el mes passat i no va tirar endavant. D'aquesta manera, els comuns han votat en contra de les esmenes proposades i a favor de la moció de la CUP.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem